Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Kasım 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer

Daha kurtarılacak çok balık var

Balıklarımızın daha yavruyken avlanmaması için yürütülen kampanyalar sonuç verdi. Lüferin, orfozun ve lagosun avlanma boyları arttırıldı. Ama daha kurtarılacak çok balık var.


Bu konuda yapılan kampanyalardan birinin sahibi Greenpeace Akdeniz. Greenpeace üyeleri bu kez kalkana dikkat çekiyorlar ve şu açıklamayı yapıyorlar: "İmzalar attık, Bakanlığa telefonlar açtık, faks çektik, mesaj attık, kalem gönderdik. Sesimizi çıkardık, pazarlara gittik, yavru balık almadık, yemedik, hep beraber geleceğimizi sattırmamak için elimizden geleni yaptık. Bakanlık da bunun karşılığında yeterli olmasa da lüferin boyunu 20 santime, orfoz ve lagosun boyunu ise 45 santime çıkardı.

Ancak, lüferin 10 santimlik bebeleri satılmaya devam ettikçe, 7 santimlik barbunlar, tekirler, istavritler satılmaya devam ettikçe bu denizler kurtulmaz! Alınması gereken daha çok önlem varken, varolan yasalara uyulmasını sağlamak, yani yavru balık avlanmasının önüne geçmek denizlerimizin geleceği için en önemli adım!

Yavru balık almıyoruz, satıldığını görünce ihbar ediyoruz! Peki ya tutanlar, satanlar? Peki ya onların tutmaması, satmaması için çalışması gerekenler? Harekete geçin!

Türkiye'nin Karadeniz'deki kalkan üretimi son 10 senede %89 düşmüş. Üstelik tek sebep yasa dışı ve kaçak, bildirilmeyen avcılık değil. Kalkan, tehlike altındaki türler listesine hızlı bir giriş yapıyor! Bu denizler kimsenin malı değil, içindekiler de üretimine hiç para harcamadan hasat edilebilecek ürünler değil. Ekosistemin devamlılığı, balığın ve balıkçılığın sürdürülebilirliği için sormaya devam ediyoruz. Seninki kaç santim? Hesabını sorun, sordurun."
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.03.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı

Etiketler: Daha kurtarılacak çok balık var
Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız