Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Türk su ürünlerine Polonya'da büyük ilgi

Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Polonya'da düzenlenen fuarda bin kişiye Türk su ürünlerinden tattırdı.
 
İZMİR - Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Polonya'nın yakın gelecekte Türk su ürünleri sektörünün en fazla ihracat yapacağı pazarlardan biri konumuna yükselecek potansiyele sahip olduğunu bildirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, Doğu Avrupa ülkeleri arasında en sağlıklı ekonomiye sahip ülke konumundaki Polonya, Türk su ürünleri sektörünün yeni gözdesi oldu. Su Ürünleri Tanıtım Grubu, 09-11 Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen Worldfood Warsaw Fuarı'na katılarak Türk su ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.

Fuarda, bin kişiye Türk alabalığı, levreği, çipurası ve füme alabalık ikram edildi.

Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, Polonya'nın dünya su ürünleri üretimindeki payının yüzde 0,2 seviyesinde olduğunu, 484 bin ton tutarındaki iç tüketimin büyük bölümünün ithalatla karşılandığını anlattı.

Polonya'ya 2012 yılında 7 milyon 330 bin dolar seviyesinde su ürünleri ihracatı gerçekleştirdiklerini, 2013 yılında bu rakamın yüzde 60'lık artışla 11 milyon 697 bin dolara çıktığını ifade eden İşliel, 2014 yılının ilk çeyreğinde ise artış oranının yüzde 68'e ulaşarak 3 milyon 745 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini kaydetti.

Polonya'da alabalığa yoğun talep olduğuna vurgu yapan İşliel, açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Polonya, yakın gelecekte Türk su ürünleri sektörünün en fazla ihracat yaptığı pazarlardan biri konumuna yükselecek potansiyele sahip. Polonya, GSYİH'da son yıllardaki artış nedeniyle dünya ekonomisindeki önemi ve payı yükselen bir ülke. 2008-2009 küresel mali krizi boyunca pozitif büyüme gösteren yegane AB üyesi oldu. 2002 yılında AB üyesi olmasına rağmen hızla gelişen bir ülke. Üstelik turizm açısından çok gelişmiş. Yılda 11 milyonun üzerinde turist Polonya'yı ziyaret ediyor. Almanya'ya da çok yakın bir ülke. Polonya, 320 milyar civarındaki perakende piyasası ile AB'ye yeni katılan 10 ülke arasında en büyük pazara sahip. Perakende piyasası düzenli olarak büyümekte, buna bağlı olarak talep artıyor. Su ürünleri sektörü için cazip bir pazar. Ekonomisinin AB'deki bir çok ülkeden çok daha fazla geliştiğini gözlemledik. Polonya pazarına yönelik çalışmalarımızı bundan sonraki yıllarda da sürdüreceğiz."
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk su ürünlerine, Polonya'da büyük ilgi, su ürünleri, Polonya
Link: Türk su ürünlerine Polonya'da büyük ilgi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız