Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Brüksel Su Ürünleri Fuarı 

Brüksel’de 5 bin kişiye Türk su ürünleri ziyafeti
 
 
İZMİR - İhracatın yıldız sektörlerinden su ürünleri ve hayvansal mamuller sektörü, ihracatta konumunu güçlendirmek için dünyanın en büyük su ürünleri fuarı olan Brüksel Su Ürünleri Fuarı’nda görsel bir şölene imza attı.

Türkiye’den 14 firmanın katıldığı fuarda en büyük ilgiyi Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun (STG) standı gördü. STG, fuara katılan 5 bin ziyaretçiye; levrekten karidese; çupradan kaya levreğine, ahtapottan sinarite, trançadan Anadolu’nun lezzeti alabalığa, üretimi son yıllarda artmaya başlayan kültür balıklarına kadar birçok ürünün tadımını yaptırarak ziyaretçilerin beğenisine sundu. STG, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bu yıl 22.si düzenlenen Uluslararası Su Ürünleri Fuarı’na (Seafood Expo Global) katılarak dünyanın en büyük vitrininde Türk su ürünlerinin tanıtımına katkıda bulundu.

Fuar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan STG Başkanı Melih İşliel, 75 ülkeden 1700 katılımcı ve 145 ülkeden 25 bin alıcı ve tedarikçi ile dünyanın en önemli su ürünleri fuarında kendilerine düşen görevi başarılı bir şekilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Dünyada sektörün her kademesindeki profesyonel alıcılara ulaşılabilen bu kadar büyük başka bir organizasyon olmadığını belirten İşliel, “Levrekten karidese; çupradan kaya levreğine, ahtapottan sinarite, trançadan Anadolu’nun lezzeti alabalığa, üretimi son yıllarda artmaya başlayan kültür balıklarına kadar birçok ürünün tadımını yaptırarak ziyaretçilerin beğenisine sunduk ve hayran kaldıklarını gördük. Zaten sektörde yer alan hemen tüm firmaların bulunduğu bir ortamda Türk su ürünlerinin son derece iyi bilinen yelpazesini bir kere daha göstererek ülkemiz prestijinin daha da sağlamlaştığını düşünüyorum.” dedi.

Türkiye Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller Sektör Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan ise şu an Avrupa’nın su ürünleri ihtiyacının önemli bir bölümünün Türkiye tarafından karşılandığını belirterek katma değeri yüksek ürün üretimini artırarak Türkiye’nin dünyadaki pazar payını daha da artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Kızıltan, 2023 yılında 1,5 milyar dolar olan su ürünleri ihracat hedefine emin adımlarla ilerlediklerini dile getirdi.

Fuarda Su Ürünleri Tanıtım Grubu’nun yanında Türkiye’den 13 firma daha Türk holünde yer alarak ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
14.05.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Brüksel, Su Ürünleri Fuarı, fuar, su ürünleri
Link: Brüksel’de 5 bin kişiye Türk su ürünleri ziyafeti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız