Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Kasım 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Su Ürünleri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Tür, Irk
 Aşı, İlaç
 Mekanizasyon
 Kültür balıkçılığı, Deniz
 Kültür balıkçılığı, Tatlı Su
 Avlanma, Av teknolojisi
 Su ürünleri
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
SU ÜRÜNLERİ 


Su ürünleri yetiştiriciliği artıyor

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Meclis Üyesi ve Akuvatur Su Ürünleri Tic. San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tuncer, su ürünleri yetiştiriciliğinin 2012 yılında, bir önceki yıla oranla yüzde 12,51 artarak 212 bin 410 tona çıktığını söyledi.
 
Yetiştiriciliğin artmaması halinde talebin ithalatla karşılanmak zorunda kalacağını vurgulayan Tuncer, “Geçtiğimiz yıl yetiştiricilik üretiminin yüzde 52,52’si iç sularda, yüzde 47,48’i denizlerde gerçekleşti. Yetiştirilen en önemli türler iç sularda yüzde 52,42 ile alabalık, denizlerde yüzde 30,84 ile levrek, yüzde 14,47 ile çipura oldu.” dedi.

Su ürünleri yetiştiriciliğinin, dolayısıyla ihracatın artmasının aynı zamanda sektörün büyümesine ve çevre kanunlarıyla ile ilgili sıkıntıların giderilmesine katkı sağladığını dile getiren Tuncer, dünya genelinde yenen her iki balıktan birisinin yetiştiricilikten sağlandığına işaret etti. Su ürünlerinde Çin’in, tek başına yılda yaklaşık 40 milyon ton üretim yaptığını ve dünya genelinde yüzde 60’lık ihtiyacı karşıladığını aktaran Tuncer, en çok üretim yapan diğer ülkelerinse Hindistan, Vietnam, Endonezya, Bangladeş, Norveç ve Tayland olduğunu kaydetti. Haluk Tuncer, "Çevre yasalarına uyumlu, açık denizlerde, ‘Temiz Çevre, Sağlıklı Balık’ sloganına uygun bir süreçte ürettiğimiz balıkların, gıda güvenliğine uygunluğu bizim için çok önemli. Tüketiciler, ürettiğimiz balıkları gönül rahatlığıyla tüketebilirler, çünkü kullandığımız yemler, balıklarımızın yaşadığı ortam, paketleme ve dağıtım operasyonları çok dikkatli bir şekilde kontrol edilmekte ve hijyen kuralları uygulanmaktadır.” diye konuştu.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
03.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Su ürünleri yetiştiriciliği, Su ürünleri, balık, balıkçılık, Deniz Ticaret Odası, DTO, Haluk Tuncer
Link: Su ürünleri yetiştiriciliği artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız