Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Ormancılık »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Doğal yaşam-Çevre
 Bitki örtüsü-Ormanlar
 Ağaçlandırma
 Orman yangınları
 Orman ve İnsan
 Orman ürünleri sanayi
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Hedef sulak alanı daha etkin koruma

ÇEVRE Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklama yaptı.

“3. havaalanının yapılacağı bölgede hiçbir doğal sulak alan bulunmamaktadır” denilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Bu bölgedeki su birikintileri, söz konusu sahada yapılan madencilik faaliyetleri neticesi ortaya çıkan çukurların su ile dolması sonucu meydana gelmiştir. Suni olarak oluşmuş bu göletlerin halk sağlığına zarar vermesi ihtimaline karşı zaten Bakanlığımızca rehabilite edilmesi yönünde planlar yapılmıştır.

KARMAŞAYA SON VERİLDİ

Sulak alanlardaki statü ve yetki karmaşasına son vermek, daha etkin koruma sağlamak, kurumlardaki yeni yapılanmalara uyum sağlamak, sulak alanları sahip olduğu değerlere göre sınıflayarak yönetmek, sulak alanlarla alakalı tescil süreçlerini tanımlamak, mevcut yönetmelikteki eksiklikleri gidermek maksadı ile Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’nde revizyon yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Sulak alanlarla ilgili, kurutma ve doldurma yapılmaması, izinsiz su alınmaması, sulak alanların ekolojik karakterinin değiştirilmemesi, sulak alanlarda biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesi, kurutulan ve kuruma sürecine giren sulak alanlarda restorasyon ve rehabilitasyon yapılması gibi temel konularda hiçbir şekilde değişiklik yapılmamıştır.

ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili bir açıklama yaparak, yapılan düzenlemeyle sulak alanların daha etkin korunacağını savundu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hedef, sulak alanı, daha etkin koruma, orman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sulak Alanlar Yönetmeliği, çevre
Link: Hedef sulak alanı daha etkin koruma




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız