Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Süs Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tohum, Fide, Fidan, Çeşit
 Gübre-İlaç
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


İzmirli çiçekçilerin hedefi 1 milyar dolarlık ihracat

İzmir'in Türkiye çiçekçilik üretiminin en az yarısını karşıladığını söyleyen Demirtaş, ihracat hedeflerinin en az 1 milyar dolara çıkarmak olduğunu söyledi.
 
İZMİR - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye çiçek üretiminin yarısını karşılayan İzmir'in, Cumhuriyetin 100. yılında çiçek ihracatını 1 milyar dolara çıkarması gerektiğini söyledi.

Demirtaş, "Cumhuriyetin 100. yılında İzmir Çiçekçilik Sektörü Hedef ve Beklentiler" konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "2023'te İzmir'in ihracat hedefi 100 milyar dolar. Bu hedefe ulaşmak için sektör sektör çalışıyoruz. Türkiye çiçek üretiminin en az yarısını İzmir karşıyıyor. İhracatı en az 1 milyar dolara çıkarmalıyız" dedi.

Çiçekçilerin Ekonomi Bakanlığı'nın ihracatı geliştirme programından yararlanması gerektiğini vurgulayan Demirtaş, bu sayede sektörün yurtdışına gideceğini, dışarıdan alım heyetlerini ağırlayacağını söyledi. Çiçekçilik organize sanayi bölgesi kurmak için 2000 yılından bu yana çalıştıklarını dile getiren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Bayındır'da yer belirledik. Sonuca gidilemedi. Sadece İZTO'nun elinde bir olay değildi. Başarılı olamadık. Bergama OSB'de bir çiçek bölgesi kurmak için mutabakata vardık. Hollanda'dan bu konuda birikimli firmaya fizibilite de yaptırdık. Ama müşteri bulamadık. Torbalı'da 50 bin dönümlük yer var. Tahtalı Barajı'ndan Torbalı'ya giden çok verimli bir alan var. O bölgede iki de elektrik santrali bulunuyor. Buradan çıkan sıcak su ile seralar ısınır. Müthiş bir potansiyel yakalanır. Hem çiçek hem sera organize sanayi bölgelerini 2023 hedeflerine ulaşmamız için gerçekleştirmemiz gerekiyor"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Aydoğan ise süs bitkileri ve çiçekçilikte yaptıkları sözleşmeli üretim modeli ile Türkiye'ye örnek olduklarını söyledi. Bu sayede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bile İzmir Bayındır'dan çiçek almaya geldiğini hatırlatan Aydoğan, "Ben çok mutlu oldum. Parasını verip vatandaşın malını alsınlar" dedi.

Çiçekçilikte birinciliği Antalya'ya kaptırdı

İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal da çiçekçilikte eskiden bir numara olan İzmir'in liderliği Antalya'ya kaptırdığını belirtti. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İzmirli çiçekçilerin hedefi, 1 milyar dolarlık ihracat, çiçekçi, İzmir, ihracat
Link: İzmirli çiçekçilerin hedefi 1 milyar dolarlık ihracat




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız