Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Süs Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tohum, Fide, Fidan, Çeşit
 Gübre-İlaç
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Mis gibi festival başladı

Bu yıl 17’ncisi düzenlenen Bayındır Çiçek Festivali, kortej yürüyüşü ve törenle açıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hedefin Bayındır çiçeğinin Avrupa’ya ihracatı olması gerektiğini söyledi.

Kaymakam Mehmet Makas ise, İsmet İnönü’den alıntı yaptığı söz ve konuşmasıyla alkış aldı. Kaymakam Makas, "Umarız bu baharla beraber insanlarımızın birbirini sevdiği, bir büyüğümüzün de dediği üzere ’namusluların namussuzlar kadar cesaretli olduğu’ bir bahar olur" dedi.

Bayındır Çiçek Festivali Menderes Caddesi’nde gerçekleşen festival korteji yürüyüşüyle başladı. Bando eşliğinde Festivali gelenlere karanfil atıldı. Korteje ve törene CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Hülya Güven, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP’li Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas, Karşıyaka, Bornova, Buca Urla, Tire ilçe belediye başkanları ve Bayındırlılar katıldı.
 
 
 
KOCAOĞLU: HEDEF AVRUPA
 
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 10 yıldır benimsedikleri ve Türkiye’de ilk kez bu adla uygulamaya soktukları yerelde kalkınma hedefiyle Bayındır’daki çiçek üreticisini desteklerini söyledi. Kocaoğlu "Anlaşmalı üretim modeliyle üreticinin önünü açtık. Bayındır ve Urla Bademler’de dikme çiçek, Ödemiş Bademli’de fidan, Tire’de süt projeleriyle, arazi yollarıyla, toprak laboratuvarıyla, organik tarım uygulamaları ve pazarlarıyla Havza’da yerelde kalkınmaya ivme kazandırdık" dedi.

Bayındır Çiçek Kooperatifi’nin son 10 yılda sıçrama yaptığını, ancak bunun yeterli olmadığını belirten Kocaoğlu, "Belli iller İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sonra çiçek almaya başladılar. Umuyorum ki bu alımlar devam eder. Bayındır çiçek üreticisine destek sürer. Bunun bir aşaması daha var. Tüm tarım kooperatifleri birleşerek, mutlaka çiçeği pazarlamalı. Önemli olan bunların yurtdışında Avrupa’da pazarlanmasıdır. Önümüzdeki hedef mutlaka bu olmalıdır. Bunu, kooperatifler, ilçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ile ticaret odalarıyla, İzmir Ticaret Borsası ile birlikte yürütmemiz gerekmektedir" diye konuştu.

"HÜKÜMETTEN İSTEMEKTEN YORULDULAR; BİZDEN İSTİYORLAR"
 
Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerden hemen sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne "Şunu, bunu yapsın. Turizmde, tarımda şunu yapsın gibi bir sıra isteklerde bulunuyorlar. Hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Ancak, bazlarının istediğinin yüzde 100, yüzde 90’ı, bazılarının ise en az yüzde 50’sinin belediyelerle ilgisi yok. Yani merkezi hükümetin görevidir. Ancak son derece mutlu oluyorum. Çünkü merkezi hükümetten istemiyorlar. İsteye isteye yoruldular. Bizden istiyorlar. Biz de yasalar el verdiği müddetçe bunları seve seve değerlendiriyoruz" dedi.

 


KAYMAKAM’IN KONUŞMASI ALKIŞLANDI
 
Açılış töreninde Bayındır Kaymakamı Mehmet Makas da bir konuşma yaptı. Festivallerin iki boyutundan ilkinin maddi boyut olduğunu belirten Makas, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sözleşmeli çiçek alımıyla birçok büyükşehir belediyesine öncülük yaptığını söyledi. İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerin de Bayındır’dan alım yaptığını dile getiren Makas, diğer boyutunun ise festivalin manevi boyutu olduğunu söyledi. Festivalin ’Bu bahar başka bir bahar’ sloganını hatırlatan ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’den alıntı yapan Makas, "Umarız bu baharla beraber insanlarımızın birbirini sevdiği, bir büyüğümüzün de dediği üzere ’namusluların namussuzlar kadar cesaretli olduğu’ bir bahar olur. Biz mülki idare amiri olarak ilçede hiçbir zaman taraf olmadık, taraf olma lüksümüz yok. Haklıyla haksızı ayırdık, sağıyla, soluyla, ilericisiyle, gericisiyle, görevimizin bize sunmuş olduğu şartları layığı ile yerine getirdik" dedi. Bu sözler hem Bayındır halkından hem de CHP’li vekil ve belediye başkanlarında alkış aldı.

Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Ersun Sümerkan ise "Çiçek üretimi her geçen gün gelişim sağlıyor. Birkaç kişi ile başlayan sektör 600 firmanın üzerine çıktı. Bu gelişmeye katkı koyan, son yıllarda çok hızlandıran, hem teknik hem adet ve çeşitle üretimde bizlere destek veren Türkiye ilk kez bir sistemi uygulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na çiçekliler adına çok teşekkür ederim. Mevsimlik ve yer örtücülerde yapılan sözleşmeli üretimin ağaç türünde de yapılması halinde üreticinin önü daha da açılacaktır" dedi.

Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli ise ilçede üretilen çiçeklerin ülkenin dört bir yana dağıldığını söyledi. Kocaoğlu’na teşekkür eden Sesli "Çiçeklerimizin Türkiye’nin tüm şehirlerine ve evlerine girmesini istiyoruz. Bayındır’da 330 tür çiçek ve süs bitkisi, 35 milyon adet üretim ve 2 bin kişilik istihdam var" dedi.

Konuşmaların ardında festival kurdele kesilerek başladı. Çiçek üreticileri açtıkları standartlarda çiçeklerini sergiledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çiçek festivali, çiçek, festival
Link: Mis gibi festival başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız