Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Süs Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tohum, Fide, Fidan, Çeşit
 Gübre-İlaç
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 

Kadife çiçekleri tavuklara yem oldu

İzmir Bayındır’da süs bitkisi ve çelenk süslemede kullanılan kadife çiçekleri endüstriyel anlamda yumurta üretiminde kullanıyor.


İzmir’in Bayındır ilçesine bağlı bir dağ köyünde doğal şartlarda çiçek özlü yumurtalar üretiliyor. Dağ köyündeki tavuk işletmesinde tavuk yemi olarak seralarda yetiştirilen çiçek özleri kullanıyor. İzmir'de faaliyet gösteren bir firma daha çok süs bitkisi ve çelenk süsleme de kullanılan kadife çiçeklerini endüstriyel anlamda yumurta üretiminde kullanıyor. Önceleri yurt dışından getirilen tohumlar artık geniş alanlarda ülkemizde de üretiliyor. Tavukların yemlerine katılan tohumlar yumurtaların daha güzel renkli ve lezzetli olmasını sağlıyor. Serbest dolaşım alanlarında mutlu dolaşan tavuklar mutlu yumurtalar üretiyor.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kor Yumurta Sahibi Ziraat Mühendisi Dr. İsmail Kor, organik yumurtalar hakkında bilgi verdi. Kor, burada hayvanların dışarıda normal gezintiye çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Organik sertifikalı yem yiyorlar ve tamamen freelance şekilde serbest şekilde dolaşıyorlar. Kafes koşullarında değil serbest koşullarda üretim yapıyoruz. Kadife çiçeğini Türkiye de ilk kez endüstriyel alanda geniş alanlarda üreterek, çelenk süslemelerinden çıkarıp, yem kaynağı olarak, yumurta sarılarının koyulaştırılmasında, renklendirilmesinde kullanıyoruz. Bu da ülkemizde ilk defa yapılan bir uygulamadır ve geniş tarımsal alanlarda çiçeğin tarımını başlattık.”






TARIM TV
 
 

Ekleme Tarihi
04.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kadife çiçekleri
Link: Kadife çiçekleri tavuklara yem oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız