Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Kasım 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Süs Bitkileri »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler-Paydaşlar
 Tohum, Fide, Fidan, Çeşit
 Gübre-İlaç
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 Diğer
 


Çiftçinin Yüzü Gül’dü

DENİZLİ (İHA) - Denizli’nin Çardak ilçesinin Söğüt Mahallesi’nde Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından deneme dikimleri yapılan güllerin ilk hasadı yapıldı. İlk etapta bin dekarlık alanda uygulanan gül üretimi, iyi sonuç verince bölge çiftçisine umut oldu.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alternatif ürünler konusunda yapılan çalışma sonuçlarını vermeye devam ediyor. Son olarak Çardak İlçesinin Sögüt Mahallesi’nde uygulamaya konulan ve bin dekarlık alanda deneme dikimleri yapılan güllerin ilk hasadı yapıldı. Dünyanın en büyük gül yağı üreticisi olan Türkiye’de Isparta’nın yanı sıra Afyon, Burdur ve Denizli’de de son yıllarda bu alanda büyük atılım sağlandı. Geçen yıl 200 gül üreticisi tarafından 270 ton gül suyu yetkililere teslim edilirken, bunun karşılığında üreticilere 980 bin TL verildi. Söğüt Mahallesi’nde bin dekarlık alanda yapılan ilk hasat törenine Denizli Vali Yardımcısı Erol Türkmen, Çardak Kaymakamı Cuma Kılıç, Çardak Belediye Başkanı Mahmut Öztürk, Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu ve mahalle sakinleri katıldı.
 
Bin dekarlık alanda yapılan çalışmaların ardından güzel sonuçlar aldıklarını belirten Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, şöyle konuştu: "Çiftçimizin birim alandan daha fazla gelir elde etmesini sağlamak istiyoruz. Gül farklı bir ürün. Talebi çok. Pazarlaması kolay. Biz de bunu çiftçilerimize tavsiye ediyoruz. Bölgenin ekonomisi için önemli olan gülden ilk veririmizi aldık. Bin dekarlık alanda ektiğimiz güllerimizin bugün ilk hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 56 farklı kozmetik ürünü ve gıda ürünlerinde de kullanılan güllerin daha da tanıtılmasını amaçlıyoruz.’’
Gül toplayan kadınlar, işin zor olduğunu ancak işlerini severek yaptıklarını söyledi. 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Çiftçinin Yüzü Gül’dü, gül, çiftçi
Link: Çiftçinin Yüzü Gül’dü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız