Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Bu yılın ilk fidanları toprakla buluştu

Mersin'in Erdemli ilçesinde 2013-2014 dikim sezonunda ilk fidanlar toprakla buluştu.
 
İlçeye bağlı Toros Köyü Arpaalanı mevkiinde ağaç dikim törenine Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Erdemli Cumhuriyet Başsavcısı Nebi Kurtgöz, Erdemli Orman İşletme Müdürü Kenan Akduman, şube müdürleri, ormancılar ve vatandaşlar katıldı.
 
Orman Bölge Müdürü Abit Baca yapmış olduğu açıklamada, rehabilitasyon ve ağaçlandırmada en önemli safha olan dikim çalışmalarının bu sezon ilk defa burada başladığını söyledi. Peygamberimiz'in (sav) 'Kıyamet koparken sizden birinizin elinde bir fidan bulunur da bunu kıyamet kopmadan dikmeye gücü yeterse, mutlaka diksin, bırakmasın' hadisini kendilerine düstur edindiklerini ifade eden Baca, "Bizlerde fidan dikmenin önemine dikkat çekmek adına bugün burada bu töreni düzenlemiş bulunmaktayız" dedi.
 
Erdemli Orman İşletme Müdürlüğünce 3 yıldır sürdürülmekte olan Arpaalanı mevkii rehabilitasyon ve ağaçlandırma çalışmalarında 4. yıla girdiklerini ifade eden Baca şöyle devam etti: "2010 yılından bu yana Arpaalanında bin 147 hektar saha ağaçlandırıldı. 473 hektar sahaya 215 ton (3 milyar adet) karpelli sedir tohumu ekildi. 674 hektar sahaya 839 bin 500 adet fidan dikimi yapıldı. Ayrıca 100 hektar sahada bal ormanı tesis edildi. 2013 yılında ise 148 hektar sahada 60 ton (822 milyon) karpelli sedir tohumu ekilecek, 330 hektar sahada 290 bin adet tüplü sedir ve muhtelif türlerde fidan dikilecek. 2013 yılı sonu itibarıyla Toros Köyü Arpaalanı Mevkiinde bin 625 hektar saha ağaçlandırılmış olacaktır." 
 
 
 
(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
08.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fidan, toprak, Mersin, Abit Baca
Link: Bu yılın ilk fidanları toprakla buluştu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız