Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer
 


Melikgazi'de fidan dikimine başlandı

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak her yıl binlerce fidanı toprak ile buluşturarak gelecek kuşaklara yeşil ve çevre mirası bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

2013 yılı sonbahar döneminde 25 bin fidan dikiminin planlandığını ve yapılan çalışmalar ile de şimdiye kadar 8 bin fidan dikiminin tamamlandığını belirten Başkan Büyükkılıç, “Park ve Bahçeler Müdürlüğünce şu anda Yenimalle ile Mimarsinan Bahçelievler bölgelerinde fidan dikim çalışmaları sürdürülmektedir. Belediye olarak özellikle eğimli ve yamaçlı alanlarda fidan dikimini gerçekleştiriyoruz. Böylece hem yeşillendiriyor hem de toprak kaymalarını önlüyoruz. Fidan dikiminde en önemsi semt halkının özelikle öğrencilerin ve çocukların katılımlarını sağlıyoruz. Bugün okul, muhtarlık ve orta refüjlerde fidan dikimini gerçekleştirdik.” dedi.

İmar planında yeşil alan tahsis edilen tüm alanlarda fidan dikim çalışması yapılan yamaçlı ve eğimli arazilerde 3 aşamalı olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, arazinin yamaç olduğu yerlerde eğimli taraça çalışması yaptıklarını ve bu alanlarda damlama sulama sistemi ile ağaçların sulanacağını kaydetti.

Yenimahalle Muhtarı Cuma Yiğit ise mahallerine yapılan hizmet ve yatırımlardan dolayı teşekkür ederek özelikle çevreye ve yeşil bir mekana önem verdiği için, mahallemizde fidan dikimine öncülük ettiği için Başkan Memduh Büyükkılıç’a teşekkür etti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, 2013 yılı sonbahar çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini ve bayram sonrası 8 bin fidanın toprak ile buluşturulduğunu sözlerine ekledi.
 
 
 
 
(CİHAN)
 

Ekleme Tarihi
31.10.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Melikgazi, fidan dikimi, fidan, Kayseri
Link: Melikgazi'de fidan dikimine başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız