ÇEVRE Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı açıklama yaptı.
“3. havaalanının yapılacağı bölgede hiçbir doğal sulak alan bulunmamaktadır” denilen açıklamada, şunlara yer verildi: “Bu bölgedeki su birikintileri, söz konusu sahada yapılan madencilik faaliyetleri neticesi ortaya çıkan çukurların su ile dolması sonucu meydana gelmiştir. Suni olarak oluşmuş bu göletlerin halk sağlığına zarar vermesi ihtimaline karşı zaten Bakanlığımızca rehabilite edilmesi yönünde planlar yapılmıştır.
KARMAŞAYA SON VERİLDİ
Sulak alanlardaki statü ve yetki karmaşasına son vermek, daha etkin koruma sağlamak, kurumlardaki yeni yapılanmalara uyum sağlamak, sulak alanları sahip olduğu değerlere göre sınıflayarak yönetmek, sulak alanlarla alakalı tescil süreçlerini tanımlamak, mevcut yönetmelikteki eksiklikleri gidermek maksadı ile Sulak Alanların Korunması Yönetmeliği’nde revizyon yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Sulak alanlarla ilgili, kurutma ve doldurma yapılmaması, izinsiz su alınmaması, sulak alanların ekolojik karakterinin değiştirilmemesi, sulak alanlarda biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesi, kurutulan ve kuruma sürecine giren sulak alanlarda restorasyon ve rehabilitasyon yapılması gibi temel konularda hiçbir şekilde değişiklik yapılmamıştır.
ORMAN ve Su İşleri Bakanlığı, Çevre Mühendisleri Odası’nın eleştirilerine konu olan “Sulak Alanlar Yönetmeliği” ile ilgili bir açıklama yaparak, yapılan düzenlemeyle sulak alanların daha etkin korunacağını savundu.
Etiketler: Hedef, sulak alanı, daha etkin koruma, orman, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sulak Alanlar Yönetmeliği, çevre
Link: Hedef sulak alanı daha etkin koruma