Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Orman, Peyzaj »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Ormancılık
 Süs Bitkileri
 Doğal Ürünler
 Tıbbi, Aromatik Bitkiler
 Diğer

 - HERBALİST CAHİT GÜRKAŞ:

- "FAZLA TÜKETİLMEYEN KENGER, SÜPER ŞİFA KAYNAĞIDIR" 

DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Akdemir Baharat Kuruluşu Herbalisti Cahit Gürkaş, Kenger otunun birçok derde deva olduğunu söyledi.
 
Herbalist Cahit Gürkaş yapmış olduğu açıklamada, Orta, Dogu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yetişen kenger otunun fazla tüketilmediğini, bilenlerin bu otun bin bir deva olduğunu kullananların şifası olduğunu söyledi. Gürkaş, "Kenger otunun içeriğinde bulunan flavonoligandan meydana gelen sillmadir, taxifolin, puarcetrin, albumin, müsilaj, sabit yağ ve acı maddelerdir. Yüzde 60 slymarin içermesinden dolayı antioksidan ekti göstererek karaciğerin serbest radikallerin zararlarından koruyarak karaciğer
iltihabi dahil aşırı alkol ve bazı ilaçların neden olduğu safra iltihabı siroz ve kronik karaciğer hastalıklarına fayda sağlar. Bu hastalıklara karşı kullanımı yapılırken bitkinin meyveleri kavrulup toz halinde tüketilmelidir.
 
 
Yine slymarin sayesinde kan temizleyici olup sedef hastalığının tedavisinde başarılı olabilmektedir. Hepatit B hastalığında, diyabet hastalarının rahatlıkla kullanabileceği kenger otunun içeriğindeki inülün sayesinde sabah ve akşam taze olarak 5 adet yemeleri halinde kandaki şeker oranını dengelemede eşsiz bir bitkidir. Antioksidan etkisi sayesinde cilt ve prostat kanserine karşı koruyucu etkisi vardır. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olan kenger otu kalp damar hastalıklarında haşlama şeklinde suyunun tüketilmesi bu tür problemlerin giderilmesine yardımcı olmakta ve kadınların adet düzensizliklerine büyük fayda sağlamaktadır. Merkezi sinir sistemi hastalıklarında da başarılı olan bitki sinirsel felçlik durumlarında kenger otu 9 adet lavanta çiçeği, 2 tatlı kaşığı kombinasyonu şeklinde 1 lt suda haşlaması yapılarak günde 4 defa içilmesi halinde büyük ölçüde faydalı olabilmektedir. Sabahları aç karnına yiyilecek 2 adet kenger otu kalp damarlarının gevşemesine yardımcı olup tansiyonunun dengelenmesini sağlar. Antioksidan özelliği sayesinde vucüda rahatlık vererek kanın temizlenmesini sağlar ve vucüttaki toksit maddelerin atılımını gerçekleştirir" dedi. 

Ekleme Tarihi
25.04.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ahmet özdem 25.04.2011
tohum

bu bitki ege bölgesinde yetişirmi acaba tohum bulma imkanımız varmı