Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Kontrol, Sertifikasyon  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Erzurum'da İyi Tarım Uygulamaları Tarla Günü Ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı

ERZURUM (İHA) - Erzurum'un Uzundere İlçesi Gölbaşı köyünde iyi tarım uygulaması ve tarla günü sertifikası dağıtım töreni gerçekleşti.


Törene, Erzurum Vali Yardımcısı Abdurrahman İçyer, Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş, Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı İyi Tarım Uygulamaları Bakanlık Koordinatörü Ziraat Mühendisi Dilek Uyanık, Anka Global Kontrol ve Sertifikasyon A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saltuk Buğra Türk ve çok sayıda çiftci katıldı.
Erzurum İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Zekeriyya Erdurmuş konuyla ilgili, "İyi Tarım Uygulamaları, çevre insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile sürdürülebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan tarımsal üretim modelidir. İyi Tarım Uygulamaları ile, tarımsal verimle beraber kalite ve karlılığı artırmak, çevre duyarlılığını geliştirmek, tarımsal faaliyetlerin her safhasında bilinçli, kontrollü, doğal ve kültürel değerlerin sürdürebilirliğini korumak, kısıtlı su kaynaklarının akılcı, katılımcı ve planlı kullanımı sağlamak, sertifikalı girdi kullanımını yaygınlaştırmak, bilinçli kimyasal girdi (kimyasal gübreler ve zirai ilaçlar) kullanımı ile insan sağlığını, çevreyi ve canlıları tehdit eden mevcut durumu ortadan kaldırmak amaçlanmaktadır. İyi Tarım Uygulamaları ve Kontrolü Projesi Erzurum’da ilk kez 2013 yılında uygulanmaya başlandı. Yıl içerisinde başta eğitim ve yayım çalışmaları olmak üzere çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Uzundere İlçesi’nde ise örtüaltı yetiştiriciliğinde İyi Tarım Uygulamalarına geçilmiştir." şeklinde konuştu.
Törenin ardından, tarla günü açılışı ve işletmede gezi-incelemelerle neticelendi.

Ekleme Tarihi
19.07.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarla Günü Ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı
Link: Erzurum'da İyi Tarım Uygulamaları Tarla Günü Ve Sertifika Dağıtım Töreni Yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız