Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Kamu çalışmaları »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
 


Bartın'da Organik Tarım Eğitimi Verildi

BARTIN (İHA) - Bartın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organik tarım konusundan 60 çiftçiye eğitim verildi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Bartın'ın Gözpınar Köyünde organik tarım konusunda 60 çiftçiye eğitim verildi. İl Müdürlüğü Organik Tarım Timinde görevli Ziraat Mühendisi Mutlu Keleş tarafından organik tarım konusunda sunumlar yapıldı. Eğitime katılan çiftçilere organik tarım, organik tarım kanunu, organik tarımda sertifikasyon süreci, GDO’lu ürünler, organik fındık ve çilek yetiştiriciliği konularında bilgiler verildi. Ayrıca Bakanlık tarafından uygulanmakta olan 'Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi' kapsamında Bartın'da 4 yıldır uygulanmakta olan organik ahududu, böğürtlen ve kivi projelerinin gelişimleri ve sürecini içeren teknik sunum gerçekleştirildi. 2014 yılında yapılan toplam 4 eğitim toplantısında 105 çitçiye organik tarım eğitimi verildi. Arazi tespitleri yapılan ve uygun olan üreticilerin bahçelerine tesis çalışmaları devam ettiği bildirildi.

Konu hakkında açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulsetter Bayram "Proje ile son 3 yılda, 41 üreticiyle yaklaşık 32 dekar böğürtlen, 7 dekar ahududu ve 13 dekar kivi olmak üzere organik bahçeler tesis edilmiştir. 2014 yılı içerisinde proje kapsamında Güzelcehisar, Arıönü ve Gözpınar köylerinde toplam 20 dekar alanda organik kivi bahçesi Bedil, Balıcak ve Arıönü köylerinde yaklaşık 20 dekar organik ahududu ve böğürtlen bahçeleri tesis edilecektir. Önümüzdeki yıllarda Bakanlığımızın da desteği ile projemiz daha da büyüyecektir. Tüm bu teknik çalışmalarımızla, tüketicilerimizle doğa arasında dengeyi ön planda tutarak kırsalımızı kalkındırmaya, çalışmaktayız. Organik tarım üretim merkezler olarak belirlediğimiz köylerimizde fidandan toprağa, girdiden pazara kadar olan tüm süreç içerisinde teknik destek sunan uzman personelimizle örnek demonstrasyon bahçelerimizi kuruyoruz. Organik tarıma dar bir kalıp içerisinde sadece tarım tekniği olarak bakmadığımızı özellikle belirtmek isterim. Üretirken doğamızın pili bitmesin diyoruz. Ayrıca örtü altı tarımımızın daha bilinçli bir şekilde, en az kimyasal kullanımıyla yapmayı felsefi bilinç edinen anlayışla bilinçli örtü altı tarımı sağlıklı yaşam sera projemizi ve çiğ sütün sağlıklı yolculuğu kaliteli süt üretimi projemizi BAKKA’ya sunacağız. Tek gayemiz var o da üreticimiz daha çok kazansın" dedi.
 
 

Ekleme Tarihi
01.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım, organik tarım, eğitim
Link: Bartın'da Organik Tarım Eğitimi Verildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız