Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Karacabey’de Organik Tarım Başlıyor 

 
KARACABEY’DE ORGANİK TARIM BAŞLIYOR

Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Aydın, karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret ederek, ilçede organik tarım yapılması konusunda fikir alışverişinde bulundu.
 
Organik tarım yapılması düşünülen ilçeye bağlı Boğaz ve Bayramdere köylerini inceleyen Aydın ve Özken, tarımla uğraşan mahalle sakinleriyle konuyu değerlendirdi. Karacabey’in organik tarım ve hayvancılık üzerine olan potansiyelini dile getiren Belediye Başkanı Ali Özkan, “Özellikle Bayramdere ve Boğaz mahallelerimizde ciddi bir potansiyel var, ancak halk bu ürünlerini sadece yaz sezonunda yazlıkçılara pazarlama imkânı bulabiliyor. Biz bölgede organik tarım ve hayvancılığı sertifikalı olarak ve milli pazara, hatta uluslararası pazara yayılacak şekilde geliştirmek istiyoruz. Belediye olarak bu anlamda yapılacak çalışmalarda yer almaya hazırız” dedi.
 
Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Aydın ise, “Bunu Türkiye’de bizler birçok ilde gerçekleştirdik. Gerçekten verimli ve sürdürülebilir neticeler aldık. Burada mahalli idareciler ile halkın hevesli olması çok önemli. Dernek kurulması bu işin öncelikli adımı olacaktır. Daha sonra tanıtım ve programlar ile ilçenin yerel ve organik ürünleri iç pazara Karacabey Belediyesi ve federasyonumuz öncülüğünde duyurulacaktır.
 
Tabii bu süreçte tarımla uğraşan kesim de organik tarım üzerine bilgilendirilecek. Son yıllarda hızla artan ani ölümlerin birçoğu aslında yediğimiz gıdalardan kaynaklanıyor. Toplum artık organik ürünlerin önemini biliyor. Yabancılar ise çoktan bu anlamda kaynak arayışına girmiş durumda. Ben Ali Özkan öncülüğünde bu işin Karacabey’de başarıyla sonuçlanacağını ve Avrupa’ya örnek bir organik tarım turizmi sağlanılacağına inanıyorum” diye konuştu.


(İHA)

Ekleme Tarihi
27.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Karacabey, Organik Tarım
Link: Karacabey’de Organik Tarım Başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız