Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Organik Tarım »  Diğer  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler, Paydaşlar
 Organik Tarım Teknikleri
 Kontrol, Sertifikasyon
 Eko Turizm
 İhracat, İthalat
 Ticaret, Pazarlama
 Araştırma, Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek, teşvikler
 Diğer
Kapadokya Organik Çiftlik Evi 

 

Kapadokya'da organik tatil imkânı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da, organik tarım ürünlerinin yetiştirildiği çiftlik, turistlere alternatif konaklama imkânı sunuyor.


Girişimci Osman Yüksel tarafından Nevşehir’in Avanos ilçesi Köy Bağları mevkisinde 11 bin metrekare alana kurulan "Kapadokya Organik Çiftlik Evi", turistlere doğayla iç içe tatil imkanı sağlıyor. Yüksel, uzun süre Ankara'da gazetecilik yaptıktan sonra emekli olup memleketine döndüğünü ve Avanos'ta 17 yıldır sertifikalı organik tarım yaptığını söyledi. Arazisinin bulunduğu alanın bölgenin meyve ihtiyacını karşıladığını anlatan Yüksel, kendisinin de burada organik tarım ve eko turizmle uğraştığını anımsattı.

Çiftliğindeki 7 odalı evi konaklamaya açtığını belirten Yüksel, özellikle Fransa, Belçika ve Hollanda'dan yoğun talep geldiğini anlattı. Konuklarının meyve ve sebzeleri dalından toplamanın zevkini yaşadıklarını ifade eden Yüksel, "Bahçemizde 95 çeşit tescilli organik meyve ve sebze var. Konuklarımız sabah kalktıklarında bahçemizi gezip kahvaltıda yiyecekleri domatesi, biberi kendileri topluyorlar. Kümesten taze yumurta alıyorlar. Çünkü şehirde böyle bir imkanları olmuyor. Kendilerini otelde değil de evlerinde gibi hissediyorlar. Şehir hayatından kaçan insanlar artık insanlar doğayla iç içe tatil yapmak istiyor" diye konuştu.

Fransız Deria Malin de tatil için Kapadokya'yı araştırırken hayallerindeki çiftlik eviyle karşılaştıklarını ifade etti. Çiftlik evinin istedikleri tarzda olduğunu anlatan Malin, "Tatilimiz çok güzel geçiyor. Turlara katılıp Kapadokya'yı geziyoruz. Çocuklarımız evin bahçesindeki kümesten yumurta topluyor. Bizim için unutamayacakları bir tatil oldu" dedi.
 
 
(TARIM TV)

Ekleme Tarihi
04.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kapadok,organik tatil imkânı
Link: Kapadokya'da organik tatil imkânı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız