Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Gıda, Tarım Bilişimi »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
 


Tazedirekt.com, 5 yılda 1 milyar dolar ciro hedefliyor

Yatırım yönünü tamamen internet tabanlı iş modellerine çeviren Bursalı iş adamı Hasan Aslanoba, Erikli markasından sonra Bursa'dan başlattığı tazedirekt.com projesinde 1 milyar dolar ciro hedefliyor.

BURSA - Erikli markasını günümüze taşıyan Bursalı işadamı Hasan Aslanoba tarafından hayata geçirilen "tazedirekt.com", gıda alışverişinde yeni bir dönem başlattı. Şu ana kadar 30 milyon dolarlık yatırımın yapıldığı Tazedirekt, Bursa'nın ardından önümüzdeki yıldan itibaren İstanbul, Ankara, İzmir ve Balıkesir'e de açılacak. 5 yılda 1 milyar dolarlık cironun hedeflendiği sitenin alanında Türkiye'nin en büyüğü olması amaçlanıyor.

Geçtiğimiz yıl yatırım yönünü tamamen internet tabanlı iş modellerine çeviren Bursalı iş adamı Hasan Aslanoba, bir girişimci olarak Bursa'dan başlattığı tazedirekt.com projesinde hedef büyüttü. Aslanoba Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, bu yıl "Hesaplı tazelik kapınızda" sloganıyla hayata geçirdiği ve 5 yıl sonunda halka açık, çalışanlarının da ortak olduğu bir şirket yapısı planladıklarını, 1 milyar dolarlık da ciro hedeflediklerini açıkladı. İngiltere ve Amerika'da başarılı örneklerine rastlanan bu modeli, Türkiye'ye kendisinin getirdiğini anlatan Hasan Aslanoba, "İlk etapta taze ürünlere, özellikle de kırmızı ete odaklandık. Çünkü kırmızı et üretiminde kendi küçükbaş-büyükbaş çiftliklerimizi ve parçalama tesisimizi kurup, dikey entegrasyon gerçekleştirdik. Kurulduğu andan bu yana 30 milyon dolar yatırım yaptığımız projede, Bursa'yı pilot il olarak seçtik. Önümüzdeki yıldan itibaren de, İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir, Balıkesir gibi çevre iller ve ilçelerde var olmayı hedefliyoruz" dedi. Bireysel tüketicilere bu yılın mart ayında hizmet vermeye başladıklarını belirten Aslanoba, ürün gamına her hafta 80 ila100 arası yeni ürün eklediklerinin de bilgisini verdi.

Bostandere markasıyla ‘sadece organik' ürünler

Hasan Aslanoba, 2012'de Mustafakemalpaşa'da kurulan ve kendi markaları olan Boğazköy Çiftliği'nin 1200 büyükbaş, 5 bin küçükbaş hayvan kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Sipariş toplama merkezinde ise aylık ortalama 250 bin adet paketleme yapıldığını anlatan Aslanoba, "Kendi tesislerimizde hazırlanan taze meyve ve sebzelerimizi konusunda uzman ekibimiz kontrolünde farklı tedarikçilerden temin ediyoruz. Gelecekte, organik ürün satışına da başlamayı planlıyoruz. Bostandere markasıyla ‘sadece organik' sloganıyla organik olarak büyük bir arazimizi hazırlıyoruz. Organik sertifikası almak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Ayrıca, dışarıdan markalı ürünleri ve çok kaliteli üretim yapan ancak ulusal marka olmadığı için raflara ulaşamayan yerel markaları da tüketiciye ulaştırmayı planlıyoruz" diye konuştu.

‘Isıt ve ye' ile yemek de satacak

Kırmızı et, beyaz et, kahvaltılık ve süt ürünleri, kuru gıda, içecekler, taze sebze ve meyve satışı gerçekleştirdiklerini vurgulayan veren Aslanoba, 100'e yakın kişiye de istihdam sağladıklarını söyledi. Kendi dağıtım merkezlerinde daha katma değerli ürünler de üretmeye başlayacaklarının sinyallerini veren Aslanoba, "Ürün gamımıza, hazır yemek gibi 'ısıt ve ye' tarzı ürünler de ekleyeceğiz. Fakat bunlar fast food tarzı olmayacak. Bildiğimiz, bir ailenin sofraya rahatlıkla koyabileceği yemekler olacak" bilgisini verdi.

41 farklı yatırım

Bu yıl tazedirekt.com'un yanı sıra Webnak projesini de hayata geçiren Hasan Aslanoba, geçtiğimiz yıl aynı zamanda melek yatırımcı olarak da 41 farklı internet şirketine yatırım yapmıştı. Bursalı iş adamının yatırımları arasında Bitaksi, İninal, Modanisa, Düğün, BuldumBuldum, Vivense, Taşıt, Metrekare, İncir, OnlineMarket, Zet ve HemenKiralık gibi potansiyeli büyük start-up şirketleri de yer alıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bursa, tazedirekt.com, 5 yılda 1 milyar dolar, ciro hedefliyor
Link: Tazedirekt.com, 5 yılda 1 milyar dolar ciro hedefliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız