Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  e-Ticaret, e-İş  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
Bakkallar internetten satışla cirosunu artıracak 

Bakkal ve yöresel marketlerin cirosunu artırması, kaliteli malı daha ucuza halka ulaştırması ve internet üzerinden alışveriş yapılabilmesi için 'Verimli Tedarik Sistemi' projesi hazırlandı.

Bakkal ve yöresel marketlerin cirosunu artırması, kaliteli malı daha ucuza halka ulaştırması ve internet üzerinden alışveriş yapılabilmesi için 'Verimli Tedarik Sistemi' projesi hazırlandı. Teda Global, tarafından hazırlanan proje Sakarya'da tanıtıldı.

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve birçok ilin bakkallar odası başkanının da katıldığı toplantıda proje ile ilgili bilgi verildi. Teda Global Yönetim Kurulu Başkanı Taner Karamollaoğlu, dünyada hızlı tüketim pazarının üç perakendecinin elinde olduğunu söyledi. Projenin bakkal ve yöresel marketlere yeni bir soluk getireceğini ifade eden Karamollaoğlu 3 yılda hazırlanan proje ile amaçlarının, bakkalların ve yöresel marketlerin ürünleri halka daha ucuza ve daha hızlı ulaştırmak olduğunu kaydetti.

Proje ile 50 bin mal alım noktasını bir araya getirerek satış ve karlılığın iki üç katına çıkartılabileceğini vurgulayan Karamollaoğlu, 7 aylık bir sürede projenin adım adım hayata geçeceğini belirtti. Karamollaoğlu şu bilgileri verdi: "Birinci adımı projeyi hazırlayarak yaptık. İkinci adım olarak İstanbul Anadolu yakası, Gebze, İzmit ve Sakarya'da testlerimize başlamak. Üçüncü adım tüm tedarikçilerin devreye alınması. Dördüncü adım mart ayında tanıtımların başlaması ve basın toplantılarının düzenlenmesi. Beşinci adım satış noktalarının devreye alınması ve altıncı adım olarak belirli bir büyüklükten sonra bölge atlaması yapılması. Ayrıca vatandaşlarımız internet üzerinden de alışveriş yapabilecek. Vatandaşımızın internet üzerinden vermiş olduğu siparişi bakkallarımız görecek ve ona göre mal sipariş edecek."

Hedeflerinin ilk etapta 200 bin müşteriye ulaşmak ve bakkal ile yöresel marketleri dahil ederek 40 bin satış noktası açmak olduğunun altını çizen Karamollaoğlu, "Her satış noktasının arasında 300 metre olacak. Bu yöresel marketler için de ara mesafe 500 metre olacak. Hazırlayacağımız insertler ile ürünlerimizi halka duyuracağız ve küçük ev aletlerini bile bakkalımız satabilecek." dedi.

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, bu projenin kendilerinin hazırladıkları Bakkallar Kooperatifi Projesi ile örtüştüğünü dile getirdi. Akardağan, projenin hayata geçirilmesi için KOSGEP tarafından bakkallara destek verilmesini istedi.

 

 

 

 

 

http://www.haberaktuel.com/

Ekleme Tarihi
11.01.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakkallar internetten satışla cirosunu artıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız