İnternetten 2 ton baklava 1 ton fıstıklı lokum sattı
Eski Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer’in oğlu Cihan Koçer’in 2008’de kurduğu Antepsepeti.com’un bu yıl sattığı baklava 2 tonu aşacak. Antepfıstıklı lokum satışı ise 1 tona yaklaştı. Koçer, şimdi e-ticaretini mağaza zincirine de dönüştürüyor.
SANAYİLEŞME ve markalaşma konusunda Türkiye’nin en başarılı illeri arasında yer alan Gaziantep’in geleneksel ürünlerini internetten satmak için daha öğrenciyken 2008’de ‘e-ticaret’ sitesi kuran Eski Gaziantep Sanayi Odasi Başkanı Nejat Koçer’in oğlu Cihan Koçer, şimdi mağaza zinciri de kuracak. Koçer ilk Antep Sepeti mağazasını Gaziantep’te açtı. Bu yıl 2 milyon lira ciro hedefleyen Antepsepeti.com’da son üç ayda 1 ton Antepfıstıklı lokum sattıklarını söyleyen Cihan Koçer, bu yıl internetten sattıkları baklava miktarının da 2 tona oluşacağını belirtiyor ve şöyle konuşuyor:
ÖĞRENCİYKEN KURDU
· Antepsepeti.com’u ben İstanbul’da Haliç Üniversitesi’nde işletme okurken öğrenciyken 3 arkadaş birlikte kurduk. Daha sonra tamamını ben aldım. Hedefimiz, Gaziantep’in baklavasını, salçalarını, baharatlarını, çeyiz sandıklarını, sedef kakma tavlalarını, hatta kavallarını satmaktan. Ben Gaziantep’ime aşığım. Memleketimi çok seviyorum. O yüzden de ilk ticari işimin Gaziantep’e yararı olmasını istedim.
SANALDAN GERÇEĞE
· E-ticarette işimiz büyüdü. Yeni ürünler ekledik. Bu yıl sonunda internetten sattığımız baklava miktarının 2 tona ulaşmasını bekliyoruz. Gaziantep’in geleneksel ürünlerini ve bunlara ekleyebildiğimiz yeni ürünleri satıyoruz. Mesela Antepfıstıklı lokum yapmıştık. Sürpriz şekilde satışı patladı ve son üç ay içinde 1 tona yakın Antepfıstıklı lokum sattık. Şimdi e-ticaretin yanısıra gerçek mağazacılık da yapacağız. Ilk mağazamızı da geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te Uzun Çarşı’da açtık. Tarihi bir Antep evini aslına uygun restore ettik ve ’Antep Sepeti’ olarak hizmete açtık. Bu mağazamızda da Antep işi bakır, sedef, gümüş, kutnu kumaşı ve Antep işi ürünlerin yanı sıra lokum ve sabuna kadar birçok yöresel ürün satılıyor.
ULUSAL MARKA OLUYORUZ
· Antep Sepeti, bir şehir markasıdır ve ulusal bir marka olma yolunda ilerleyecek. Tasarımı, dizaynı ve inovatif düşünceyi hedeflediğimiz her Antep Sepeti ürünümüz, Gaziantep’in tanıtımına değer katacak. Gaziantep tarihi ve kültürü çok zengin. Bu degerleri taşıyan ürünleri yalnız Türkiye’ye değil dünyaya tanıtmak istiyoruz. Antep Sepeti mağazamız da Gaziantep’e gelen misafirlerimizi ağırlayacak velerimde tanıtıma büyük katkı sağlayacak. Birçok ürünümüzü artık kendi kurduğumuz atölyelerde üretiyoruz. İnovatif çalışmalar yapıyoruz ve yeni ürünler çıkarıyoruz. Antep fıstıklı sabun ve Antep Fıstıklı Özel lokum son dönemdeki en başarılı ürünlerimiz oldu. Özel bir tasarım ekibiyle de yeni desen ve motiflerde bakır eserler ürettiriyoruz. Mağazamızda birlikte ciro hedefimiz 2 milyon lira.
Avrupa’dan sipariş geliyor Yeni mağazalar açacağız
Antepsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Koçer, ürünlere yurtdışından özellikle Fransa ve Almanya’dan, yurtiçinden ise İstanbul, Ankara ve İzmir’den siparişler aldıklarını belirterek, “2014 yılında İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük illerimizde mağazalaşmayı düşünüyoruz. Biz gençlerin sorumluluğu çok fazla. Çünkü önümüzde çok büyük işler başarmış büyüklerimiz var. Biz gençler olarak çok çalışmamız gerektiğini düşünüyorum’’ diyor. Baklava satışını şu anda sadece internetten yaptıklarını vurgulayan Koçer, “Baklavada yıl sonu için hedefimiz 2 tonu aşmak. Antepfıstıklı sabunumuz da çok satıyor. Bu sabunun anti oksidan özelliği, omega 3 ve omega 6 yağ asitlerine sahip oluşu ilgiyle karşılandı” diye konuşuyor.
DİĞER E-KOBİ HABERLERİ:
Eğriçayır Balı’na madalya
HER iki yılda farklı bir kıtada toplanan dünya arıcılık örgütü APIMONDIA bu yıl Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 29 Eylül - 4 Ekim 2013 tarihleri arasında toplandı. Dünya arıcılığında son iki yıl içerinde yapılan bilimsel araştırmaların, teknolojik gelişmelerin masaya yatırıldığı kongrede, altı kıtadan 200 den fazla dünya ballarının yarıştırıldığı bir yarışma da yapıldı. Her bal, ambalajı, tadı ve kalite kriterleri bakımından uzmanlardan oluşan juri tarafından değerlendirilerek puanlandı. Yapılan bu puanlamada Eğriçayır balı en iyi 2. puanı toplayarak dünyanın en iyi 2. balı seçilerek gümüş madalya ile ödüllendirildi. Eğriçayır Balı üreticisi Celal Çay, “Akdeniz bölgesinin yazları çok kurak geçmesinden bu bölgede yaşayan bitkilerin az nektar salgılamasına rağmen aroma tat ve koku bakımından yoğun olması, balların organik arıcılık ile ilaç kalıntısız üretilmesi ve Toros florasının zenginliği ödül almamızda büyük rol oynadı” dedi.
Maket yaptı, destek aldı
BİLECİK’in Bozüyük ilçesinde ev hanımıyken hobi olarak çeşitli ev maketleri üreten Sabriye Meydan (32), KOSGEB’den aldığı destekle yurtiçi ve yurtdışındaki inşaat projelerinin minyatürlerini yapmaya başladı. Eşinin yıllardır hobi olarak sürdürdüğü maket yapımını, kendisinin de öğrendiğini ve zamanla maket işlerinin hobiye dönüştürdüğünü ifade eden Meydan, KOSGEB’in desteğiyle hayalini kurduğu maket üretim şirketini faaliyete geçirdiğini anlattı. Meydan, “Kendi işimi kurup da bu şekilde ilerlemek hayaldi. KOSGEB’in bu konuda bana verdiği desteği unutmamak gerekir. Onun desteği olmasaydı bu işe hobi şeklinde devam ederdim. KOSGEB’in desteğiyle iki makine aldım. Onlardan sonra ilerleyen zamanlardaki kazançlarımla iki adet daha CNC tezgahı aldım. Türkiye çapında çeşitli illerden inşaat şirketlerine ait projeler için birebir maketten ev üretimi yapıyorum” diye konuştu.
Etiketler: İnternetten 2 ton baklava, 1 ton fıstıklı lokum sattı, Antep sepeti, Cihan Koçer, Antepsepeti.com, baklava, Antepfıstıklı lokum satışı, e-ticaret
Link: İnternetten 2 ton baklava 1 ton fıstıklı lokum sattı