Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  Hassas Tarım  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
biçerdöver sertifika 

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Samsun İl Tarım Müdürlüğü ve Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen, biçerdöver operatörü yetiştirme kursu, yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavla sona erdi.
 
Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, Samsun İl Tarım Müdürlüğü ve Vezirköprü Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen, biçerdöver operatörü yetiştirme kursu, yazılı sınavın ardından yapılan uygulamalı sınavla sona erdi. 
 
Samsun Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Hasan Başaran, yaptığı açıklamada “Biçerdöver operatörü kursu açmadaki amacımız, hasadın en uygunşekilde yapılarak, hasat sırasında ürünlerde oluşacak zayiatı en azaindirilmektir." dedi. Bunun yanında kursiyerlere aracı tanıma, araçlarını en üst düzey performans ve verimlilikte nasıl kullanabileceklerini göstermeye çalıştıklarını kaydeden Başaran, kursiyerlerin 14 günlük eğitimin ardından hasat döneminde tarlalara girecek seviyeye geldiklerini belirtti.
 
Vezirköprü’deki kursun bu yıl içinde açılan 3. kurs olduğunu aktaran Başaran, "Daha önce Bafra ilçesinde 2 kurs açtık, bir tane de Havza ilçemizde açacağız. Vezirköprü’de 20 kursiyerimiz, belge sahibi olarak artık Avrupa’nın her tarafında biçerdöver operatörlüğü yapmaya hakkazandılar. Biz yaptığımız eğitimlerin faydasını çok çabuk gördük. Türkiye’de, hasatta normal olarak kabul edilen ürün zayiatı yüzde 3‘tür. Samsun sınırlarında, geçen yıl için ölçülen ürün zayiatı yüzde 1,16 oldu. Bu yapılan eğitimlerin ve kursların başarıya ulaştığını gösteriyor. Biz yenieğitimlerle bu zayiatı daha da aşağılara çekmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.
 
Kursiyerlerden Sefa Sağlam (24) kurstan önce biçerdöveri bir bütün olarak tanıdığını ifade ederek, şimdi ise hangi parçanın ne işe yaradığını, nasıl ayarlandığını ve en az zayiatla ürün hasat etmenin inceliklerini öğrendiğini söyledi. Sağlam, aldığı biçerdöver operatörü belgesi ile artık Vezirköprü’de, Türkiye’nin herhangi bir yerinde, hatta yurt dışındaçalışabileceğini belirtti. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
25.03.2011
Ekleyen Kişi
Mert KÖKER


Link: Vezirköprü’De Biçerdöver Operatörleri Sertifikalı Oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız