Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Bilişim, Teknoloji »  CBS, Uzaktan Algılama  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Teknik Bilgiler
 Gıda, Tarım Bilişimi
 Bilgi Sistemleri
 E-Devlet Uygulamaları
 e-Ticaret, e-İş
 Hassas Tarım
 CBS, Uzaktan Algılama
 Nanoteknolojiler
 Biyoteknoloji, Gen Müh.
 Diğer
Adana il tarım müdürlüğü uzaktan algılama çalışmaları 

İlimizde üretimi yapılan bitkilerinden pamuk, buğday, mısır, soya, ayçiçeği vb. tarla ürünlerinin ekim alanlarının parsel sınırı bazında tespit edilmesi ve rekolte tahminlerinin yapılarak yıldan yıla değişiminin izlenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz Proje ve İstatistik Şubesi bünyesinde Uzaktan Algılama birimi kurulmuştur.

Parsel bazlı tespit çalışmaları için gerekli kadastral veriler, ilgili müdürlüklerden temin edilerek, sayısallaştırma işlemlerine başlanmıştır. 2010 yılı Haziran ayında başlanılan sayısallaştırma çalışmaları İlimiz Çukurova, Sarıçam ve Ceyhan İlçelerine ait 97 köyde tamamlanmış olup, elde edilen sayısal yaklaşık değerlerin tapu kayıtları ile karşılaştırılması ve arazi parsel tanımlama veritabanı oluşturma çalışmaları halen devam etmektedir.

Sarıçam İlçe Tarım Müdürlüğümüz görev alanına giren köylerdeki üreticilerin beyanları müracaat aşamasında  Uzaktan Algılama teknikleri kullanılarak kontrol edilmiş ve üretici beyanlarının yer gerçekliğine uygun olması sağlanmıştır. Üretici müracaatlarında sehven veya kasden oluşabilecek her türlü hata daha işlemin başında engellenerek,  gerek üreticilerin ve gerekse personelin zamanından tasarruf sağlanmış ve  kırtasiye giderleri de  en aza indirilmiştir.

İlimiz genelinde 2011 yılı üretim sezonu tarla ürünlerinin Uzaktan Algılama ile tespitinde kullanılacak uydu görüntülerinin algılama zaman takvimi belirlenerek, programlı görüntü kaydı yapılması için, İstanbul Teknik Üniversitesi Uydu Haberleşme ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezine bildirilmiştir.

Sayın Valimiz İlhan ATIŞ ve vali yardımcıları Reşat ÖZDEMİR, Fikret DENİZ, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı DEVELİ, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Muammer ÇALIŞKAN  ve beraberindeki üst düzey kurum temsilcileri, 15/02/2011 tarihinde İl Müdürlüğümüz Uzaktan Algılama birimini ziyaret ederek, yetkililerden ve teknik elemanlardan yürütülen çalışmalar konusunda birifing almıştır.

Sayın Valimiz İl Tarım Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmalar ve Sarıçam İlçe Tarım Müdürlüğümüzde yapılan pilot uygulama konusundaki memnuniyetini belirterek, yürütülen çalışmaların en kısa sürede il genelinde uygulanması için talimat vermiştir.  Ayrıca takdir ve desteklerini bildirmiştir.

 

Ekleme Tarihi
16.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Adana il tarım müdürlüğü uzaktan algılama çalışmaları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız