Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Tarımsal Kredi, Bankalar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


4 binin üzerinde çiftçi verimli üretime geçti

Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, EKOkredi ürünüYle bugüne kadar 4 bini aşkın çiftçiyi üreticiyi enerji tasarrufuyla tanıştırdıklarını söyledi.

Şekerbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk 2013 sonu itibarıyla tarım kredileri hacmini 2012 sonuna göre yüzde 96 artırdıklarını belirterek 2014 yılında da bu artışın devam ettiğini söyledi. Ertürk, ilk çeyrekte tarım kredilerini yüzde 11 artırdıklarını vurgulayarak, "2014 Mart sonu itibariyle, işletme ve tarım bankacılığı segmentindeki toplam müşterilerimiz içinde zirai müşterilerimizin oranı yüzde 44’e ulaşırken, yeni müşteri kazanımına ve bankacılık hizmetleriyle tanışmamış kesime ulaşmaya verdiğimiz önemin her geçen gün artmasıyla bu oranı daha da yukarılara taşımayı hedefliyoruz" dedi. Ertürk, EKOkredi ürünüyle bugüne kadar 4 bini aşkın çiftçiyi, üreticiyi enerji tasarrufu ile tanıştırdıklarını ve bu alanda 50 milyon TL’ye yakın kaynak kullandırdıklarını ifade etti.

ŞEKERBANK'TA HER İHTİYACA UYGUN HİZMET

Ertürk, üreticilerin finansman ihtiyaçlarının karşılanması için pek çok kredi ürünlerinin bulunduğunu belirterek şöyle devam etti: "Üreticilerin işletme giderlerini karşılamaya yönelik ‘Vadeli Zirai Kredi’ ürünümüzü 2 yıla kadar vade ve yılda bir ödeme imkanı ile üreticilerimize sunuyoruz. Yatırım kredilerinde 5 yıla kadar vade ve yine yılda bir ödeme imkanı ile tarımsal alanda ihtiyaç duyulan, verim artışı sağlayan, insan gücünü en aza indiren ekipman ve demirbaşın finansmanının karşılanması için Tarımsal Ekipman ve Demirbaş Kredileri sağlıyoruz. Yine hayvancılık alanında faaliyet gösteren üreticilere yönelik, hayvan alımı, yeni tesis kurulumu ve mevcut tesislerin modernize edilmesi için ‘Damızlık Süt Sığırcılığı ve Büyükbaş Hayvan Besiciliği Kredisi’ ile ‘Küçükbaş Süt Hayvancılığı ve Küçükbaş Besicilik Kredileri’ ürünlerimiz bulunuyor. ‘Et ve Yumurta Tavukçuluğu’ ile ‘Hindi Yetiştiriciliği Kredisi’ ürünlerimiz de var."

Çiftçilere özel Hasat Kart

Ertürk, "Türkiye’nin çiftçiye özel ilk ticari kart ürünü olan Hasat Kart ile çiftçilerimize ekim zamanı nakit sıkıntısı çekmeden mazot, yem, gübre, tohum alımını da kapsayan tarımsal girdi ihtiyaçlarını uygun ödeme koşullarıyla karşılama imkânı sunuyoruz. Çiftçiler, Hasat Kart ile nakit ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi, tedarikçilerden her türlü tohum, mazot, gübre ve fide gibi ihtiyaçlarını alabiliyor, ödemesini ise hasat zamanında yapabiliyorlar" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: 4 binin üzerinde çiftçi, verimli üretime geçti, Şekerbank, üretim, çiftçi
Link: 4 binin üzerinde çiftçi verimli üretime geçti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız