Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Marketler »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Migros'un cirosu 8 milyarı aşacak

Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere toplam bin 129 mağazada hizmet veren Migros, bu yıl sonunda 150 yeni mağaza hedefini aşarak, yılı 200’ü geçen yeni mağaza açılışıyla kapatacak.

İSTANBUL - Bu yıl 60’ıncı yılını kutlayan Migros, şimdiye kadar 200 milyon TL’lik yatırımla 80 mağaza açtı ve bu yılki 150 mağaza hedefini 200’e çıkarttı. Bu yıl cirosunun 8 milyar TL’ye aşmasını hedefl enen Migros, yeni nesil mağazalarını ilkini tanıttı. 2014’ün ilk altı ayında yüzde 13’lük büyüme rakamına ulaştıklarını belirten Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort, “2014 yılında verimliliğin yarattığı kaynakla ilave 80 yeni mağaza açtık. Teknolojiyi iyi kullanarak, verimliliğimizi daha da artırmayı hedefliyoruz” dedi.

“Kazakistan’da pazar lideriyiz”

Migros’un en önemli yetkinlik alanlarından birinin çoklu marka yönetimi olduğunu belirten Özgür Tort, şunları söyledi: “Çatı marka Migros’un yanı sıra 5M Migros, MigrosJet, Migros Toptan, Sanal Market, Tansaş, Macrocenter ve Ramstore formatları da kendi hedefl erine koşuyor. 2010’da 10 Macrocenter varken, bugün bu sayı 27’ye ulaştı. Türkiye sınırlarının ötesinde ise Ramstore’larla etki alanımızı her geçen gün genişletiyoruz. Kazakistan’da pazar lideriyiz, Makedonya’da son bir yılda büyüklüğümüzü ikiye katladık.”
 
Migros'un yeni mağazaları pek çok yenilik barındıracak. Bu kapsamda İbeacon gibi önemli perakende yeniliği de yeni nesil mağazasına adapte edildi. RehberiM uygulaması, akıllı telefonunda bluetooth’u açık olan her müşteriyi kapıdan girdiği anda tanıyor. Müşteriler alışveriş yaparken; o an mağazaya gelen yeni bir ürün veya cazip avantajlara sahip ürünleri mesaj yoluyla bildiriyor. Tüketicilerin geçmişte yapmış olduğu alışveriş tercihlerine göre ihtiyaç duyabilecekleri ya da beğendikleri ürün ve markalarla ilgili bilgiler veriyor. Mağaza personeli akıllı kimlik kartları sayesinde personeli stok sorgulamadan anında sipariş vermeye kadar müşterinin anlık sorularına yanıt verebiliyor.

Kasiyerli kasiyersiz çalışabilen yeni nesil jet kasalar bulunan mağaza kapalı kasa dönemine son veriyor. Market arabalarında ise akıllı telefon ve tablet konulabilecek konsolları var. “Sınırsız Alışveriş” uygulamasıyla, müşterinin mağazada bulamadığı ürün veya ürünleri Türkiye’nin diğer köşelerindeki mağazalardan sipariş verme imkânına kavuşacak.

Fotoğrafını Facebook’ta paylaşana kola hediye

Migros’un yeni Maslak mağazasında Coca Cola’nın raftaki sıcak ürününü verip soğuk ürün olarak geri aldığınız bir dolabı bulunuyor. Pepsi’nin ise akıllı ekranı bulunan ve fotoğrafınızı Facebook’ta paylaştığınızda ürün hediye eden dolabı burada yer alıyor. İlk kez bu mağazalarda kullanılan akıllı teraziler, tüm sebze meyveyi üstünde bulunan kamera ve sensör aracılığıyla tanımlıyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Migros, Özgür Tort, mağaza, yatırım, ciro
Link: Migros'un cirosu 8 milyarı aşacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız