Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  Havza Bazlı Destekleme Modeli »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Projeni Getir, Hibeni Götür

AYDIN (İHA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, 2014 yılında TKDK tarafından müteşebbislere kullandırılacak olan Avrupa Birliği destek bütçesinin174 milyon avro olduğunu belirtti.
 
IPARD Programı kapsamında yatırım yapmak isteyen yatırımcılar tarafından gerçekleştirilecek başvurulara yönelik TKDK'nın, 15 Ocak 2014'te 12. Başvuru Çağrı İlanına çıktığını bir kez daha hatırlatan Çiftçi, ”2016 yılına kadar TKDK tarafından dağıtılacak olan, yüzde 75'i Avrupa Birliği, yüzde 25'i de Türkiye Cumhuriyeti katkısından oluşan toplam destek bütçesi 489 milyon avrodur” dedi.
 
Kırsal Kalkınma Programı IPARD kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım(Kırmızı ve Kanatlı et), Süt ve Süt Ürünlerin İşlenmesi ve Pazarlanması (Süt İşleme Tesisleri ve Süt Toplayan Üretici Örgütleri), Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması(Kırmızı ve Kanatlı Et), Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi(Arıcılık, Tıbbi Aromatik Bitkiler ve Süs Bitkiler), Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığının Geliştirilmesine yönelik yatırımlara yüzde 50 ile yüzde 65 arasında karşılıksız hibe desteği sağlanacağını belirten Çiftçi, geri ödemesiz hibe desteklerden yararlanan vatandaşların yapacakları yatırımların, KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden muaf olacağının altını çizerek,yapılacak olan yatırımlarda Maliye Bakanlığı’ndan alınacak “Vergi Muafiyeti Belgesi” ile hiçbir vergi ödenmeyeceğini kaydetti.
 
Aydın İl Koordinatörlüğü olarak önce Aydın özelinde, sonra da Türkiye olarak kullanılmadığı takdirde AB ye geri gidecek olan bu fonların burada kalmasını sağlamak, kırsalda istihdamı sağlayarak göçü önlemek, AB standartlarında işletmeler yaparak bunların ürettiği ürünlerle Dünya ile rekabet etmek, ekonomisi daha da güçlenen ve bunun etkilerinin sosyal yaşamdaki yansımaları ile toplumun refah artışına bir nebze de olsa katkı sağlamak hedefiyle çalıştıklarını belirten İl Koordinatörü Erhan Çiftçi, “İlimiz Aydın’ın hak ettiği noktaya gelebilmesi için, insanımız adına iş istihdamını artırmak için TKDK olarak amacımız, bu potansiyelin yatırıma dönüşmesi noktasında girişimcileri teşvik etmek ve onlara her türlü desteği sağlamaktır. Tarım sektörünün genelinde olduğu gibi, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızın, gelir düzeyinin yükselmesi, gelir dağılımının iyileşmesi, doğal kaynakların korunarak kullanılması ve zenginliklerin tüm insanlarımıza yansıtılması en temel hedefimizdir” diye konuştu.
 
SON GÜN 10 MART
 
TKDK Aydın İl Koordinatörlüğü, projeleri 10 Şubat 2014 saat 09.00'dan itibaren kabul etmeye başladı. Başvurular 10 Mart 2014 saat 21.00'de sona erecek. Karşılıksız, geri ödemesiz Hibe Desteklerden faydalanmak isteyen yatırımcıların 10 Mart 2014 Pazartesi saat 21.00’a kadar Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğüne başvuru yapmaları gerekiyor. Proje sahiplerinin son günü beklemeden başvurularını yapması, olası sıkışıklıklara, problemlere ve sistemsel sorunlara meydan verilmemesi açısından önem taşıyor.
 
 
 
                     
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Projeni Getir, Hibeni Götür, proje, hibe, TKDK, destek, tarım, tarımsal destek
Link: Projeni Getir, Hibeni Götür




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız