Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Hazine'ye ait 18 bin dönüm tarım arazisi satışa çıkartıldı

Erzurum'un Pasinler ilçesinde Hazine'ye ait 18 bin dönüm arazi rayiç bedeli üzerinden yüzde 50 indirimle çiftçilere satılacak. Erzurum Defterdarı Ali Tongül'ün katılımıyla Pasinler Kültür Merkezi Salonu'nda muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.


Devlet işgal edilen tarım arazilerini sembolik ücretlerle satışa çıkarttı. Erzurum il genelinde Hazine'ye ait 84 bin dönüm tarım arazisi bulunuyor. Erzurum Defterdarlığı göçü önlemek, tarımsal üretim ve istihdamı artırmak amacıyla Pasinler ilçesindeki Hazine'ye ait tarım arazilerini satışa çıkarttı. Pasinler'de 2 bin 700 adet arazi rayiç bedelden yüzde 50 indirimli satılacak.

Satışla ilgili olarak köy muhtarlarına yönelik Pasinler Kültür Merkezi Salonu'nda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Vekili Ersin Boylu ve Erzurum Defterdarı Ali Tongül ile kurum yetkilileri ve muhtarlar katıldı. Defterdar Ali Tongül, Hazine'ye ait işgal edilen tarım arazilerinin ticari kar amacı güdülmeden düşük bedel ve ödeme kolaylığı ile satılacağını dile getirdi.

Amaçlarının sosyal göçü önlemek, tarımsal üretimi artırmak olduğunu belirten Tongül, "Erzurum sürekli göç veriyor. Pasinler'de göç var. Pilot ilçe olarak Pasinler'de Hazine'ye ait tarım arazilerini satışa çıkardık. Bu satışlar, Hazine'ye ait tarım arazilerini kullanan kişilere cazip şartlarda satılacak." dedi. Tongül, yasadan faydalanmak isteyen çiftçilerin ilçe mal müdürlüklerine, defterdarlığa dilekçe ile ya da telefonla başvuruda bulunabileceklerini dile getirdi.

"DEVLET, BABALIK YAPIYOR"

Defterdar Yardımcısı Ali Taş, muhtarlara hazine arazilerinin satışı ile ilgili teknik sunum yaptı. Taş, Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışının avantajlarını dile getirdi. Taş, satışı yapılan arazilerden herhangi bir vergi veya harç alınmayacağını belirtti. Arazi veya arsa üzerindeki bina ve tesislerin de arsa sahibine bedel alınmadan verileceğine işaret eden Taş, "Devlet 'babalık" yapıyor. Hazine'ye ait tarım arazilerini adeta sembolik ücretle kullanıcılarına satıyor. Bu satıştan herhangi bir vergi, harç ve KDV almıyor. Satış taksit bedeli bitmeden tapu teslimi yapılıyor. Nakit ya da 12 eşit taksitle faizsiz tarım arazileri satılacak. Devlet bu satışa ticari olarak bakmıyor. Sadece göçün önlenmesi, tarımsal üretimin ve istihdamın artırılması amaçlanıyor." diye konuştu.

KAYMAKAM BOYLU: BU FIRSATI KAÇIRMAYIN

Köprüköy Kaymakamı ve Pasinler Kaymakam Vekili Ersin Boylu, devletin sahip olduğu tarım arazilerini vatandaşa devretmek istediğini anlattı. Kaymakam Boylu, devletin çiftçiye, 'Gelin kullandığınız tarım arazilerini satın alın, siz de faydalanın, ülkede üretim ve istihdamdan yararlansın' dediği dile getirdi. Ersin Boylu, "Devletin sunduğu bu fırsatı kaçırmayın. Toprak var, suyumuz var. Bu fırsatı iyi değerlendirmek lazım. Satış şartları oldukça cazip. Ülkemiz için, şehrimiz için ve dünya için tarım çok önemli. Bu nedenle tarım alanlarının değeri her geçen gün artmakta." şeklinde konuştu.

Toplantı salonuna gelen Pasinler Muhtarlar Derneği Başkanı Remzi Kemaloğlu, kendisine söz konusu programla ilgili bilgi verilmediği iddiasıyla ilçe mal müdürlüğü çalışanlarına tepki gösterdi. Muhtar, daha sonra programı protesto ederek toplantının yapıldığı salonu terk etti.
 
 
 
 
(CİHAN) 

Ekleme Tarihi
16.08.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Hazine'ye ait 18 bin dönüm tarım arazisi satışa çıkartıldı
Link: Hazine'ye ait 18 bin dönüm tarım arazisi satışa çıkartıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız