Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 


Ziraat tarımda ilk adres

Tarım sektörüne yönelik kredi portföyü 20 milyar lirayı aşan Ziraat Bankası üreticilerin finansman ihtiyaçlarını uygun vade ve fiyat koşullarıyla karşılıyor. Bankanın toplam kredileri içerisinde tarım yaklaşık yüzde 20'lik paya sahip.

Ziraat Bankası Girişimci Pazarlama Grup Başkanı Metin Sezici, tarımın finansmanında banka olarak her zaman ve her dönemde ilk adres konumunda olduklarını vurgulayarak, “Bankamızın toplam kredileri içerisinde tarım sektörüne yönelik olarak kullandırılan kredilerin payı 2014 yılı ilk çeyreğinde yüzde 19,7 düzeyinde. Sektöre yönelik kredi portföyümüzün büyüklüğü ise 20 milyar TL’yi aşmış durumda” dedi.

Metin Sezici, tarım sektöründe faaliyet gösteren müşterilerine tarımsal üretim ve tarımsal üretim dışındaki finansman ihtiyaçlarına yönelik olarak kısa vadeli işletme, orta ve uzun vadeli yatırım kredileri kullandıklarını belirtti. Tarım sektörünün her türlü finansman ihtiyacını sektöre özel çözümler, vade ve çok uygun fiyatlama koşullarıyla karşıladıklarını anlatan Sezici, “Tarımsal üretim faaliyetlerinin tamamını kapsayan faiz indirimli kredi ürünleri ile müşterilerimize, üretim konuları bazında belirlenen limitler dahilinde yüzde 100 ila 25 oranında faiz indirimi yapmak suretiyle yüzde 0 ila yüzde 8,25 arasında değişen faiz oranlarıyla yatırım ve işletme kredisi veriyoruz” dedi.


BAŞAKKART SAHİPLERİNE İNDİRİM

Sezici, sektöre özel banka kartı Başakkart’ta, müşterilerine tahsis edilen 5 farklı konuda tarım kredisini (arıcılık, bitkisel üretim, balıkçılık, vb.) tek bir kartla ilişkilendirebildiklerini anlattı. Sezici, konuya ilişkin şu bilgileri aktardı: “Müşterilerimiz Başakkart’a yüklenen kredi limitlerinin yüzde 90’ını 7 gün 24 saat ATM’lerimizden nakit çekerek veya tamamını Başakkart üye işyerlerinden mazot, gübre, tohum, zirai ilaç, vb. tarımsal girdileri almak için kullanabiliyor. Kredilerin tarımsal girdi alımına yönelik üye işyerlerimizden kullanılması halinde, müşterilerimizden 5 aya varan dönem için faiz almıyor, üstelik faizsiz dönemin sonunda geri ödenmeyen tutarları indirimli faiz üzerinden kredilendiriyoruz. ”

Yeniliğe açık olan başarır

Metin Sezici, tarım sektöründe faaliyet gösterenlere şu önerilerde bulundu: “Sektörde yaşanan gelişmelere hızlıca ayak uydurabilmek beraberinde kârlılık ve verimliliği getirecek. Geçmişte tarımsal üretimde ana belirleyici iklim iken, bugün artık bitkisel ve hayvansal üretimde kaliteli ve güvenli gıda sunarak fark yaratabilen üreticiler başarılı olabiliyor. Fark yaratabilmenin yolu ise teknoloji ve Ar-Ge yatırımlarından geçiyor. Küçük ve parçalı alanlarda rantabl olmayan kapasiteler ile üretim yapan işletmelerin yeni teknolojiyle donatılmış, ölçek ekonomisine katkıda bulunacak büyüklüklere ulaştırılması ve tarımsal inovasyonun takip edilmesi gerekiyor."

7/24 para çekmek mümkün

Tarım bankaclığındaki diğer ürünleri hakkında da bilgi veren Sezici, şunları söyledi: “Müşterilerimiz Destek Kart ile bankamızdaki vadesiz hesaplarına aktarılan destekleme tutarlarını, 7 gün 24 saat bankamız ve diğer tüm banka ATM'lerinden nakit çekerek ya da POS cihazları aracılığı ile alışverişte kullanabiliyor.

ARACILIK HİZMETİ

Diğer taraftan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş., Kamu Kurum Kuruluşları, Tarımsal Kooperatif ve Birliklerin ürün bedeli ve diğer ödemeleriyle T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen destekleme ödemelerine aracılık hizmeti sunuyoruz.” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ziraat, tarımda ilk adres, tarım
Link: Ziraat tarımda ilk adres




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız