Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
mustafa altun 

110 çiftçiye sertifikalı patates tohumu dağıtıldı

Erzurum'da patates ekimini yaygınlaştırmak ve verimi yükseltmek amacıyla Tarım, Hayvancılık ve Gıda İl Müdürlüğü'nce çifçilere 137 ton sertifikalı tohum dağıtıldı.


Tarım, Hayvan ve Gıda İl Müdürlüğü ekim zamanın gelmesiyle tarımsal ürünlerinde verimliliği arttırma projelerini uygulamaya soktu. Tarım Hayvan ve Gıda İl Müdürü Mustafa Altun, Aziziye, Aşkale, Yakutiye, Palandöken ve Pasinler ilçelerinde patates verimliliğini ve ekimini arttırma amaçlı sertifikalı patates dağıtımını gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Altun, 110 çiftçiye ilçe tarım müdürlüklerince sertifikalı patates tohumu dağıtıldığını ifade etti.

Altun, İl Özel İdaresi'nden parasal destekle uygulamaya soktukları sertifikalı patates tohumu projesinin bölgenin sosyo- ekonomik kalkınması için önemli olduğunu dile getirdi. Sertifikalı patates tohumunun 1'e 12 verdiğini ve bunun da önemli bir rakam olduğuna işaret eden Tarım, Gıda ve Hayvancılık İl Müdürü Altun, "Baharla birlikte 7 farklı tarımsal projeyi uygulaya soktuk.

Bunlardan bir tanesi de sertifikalı patates tohumu dağıtımı. Önder çitçilere dağıttığımız sertifikalı patates tohumlarından dönüm başına 4 ton patates elde etmeyi hedefliyoruz.

Ürünün ekiminden, toprak analizine ve hasadına kadarki süreçte mühendis arkadaşlarımız çiftçilerimize ücretsiz danışmanlık hizmeti sunacak." diye konuştu.

Altun, çiftçilerin elde edecekleri ürünün küçük bir kısmını evlerine yemeklik olarak ayıracağını kalan kısmı ise yine tohumluk olarak kullanacaklarını anlattı.

Tohum dağıtımı öncesinde Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nde çiftçilere ziraat mühendisleri tarafından eğitim verildiğini de sözlerine ekledi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.04.2012
Ekleyen Kişi
Celil PAKSOY

Etiketler: 110 çiftçiye sertifikalı patates tohumu dağıtıldı, Sebzecilik; Tarım Tedarik, Ekonomi, Lojistik, Patates, Tohum, Tarımsal Destekler, Tohum-Çeşit, Destek ve teşvikler
Link: 110 çiftçiye sertifikalı patates tohumu dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız