Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Ekonomi, Lojistik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarımsal Destekler
 Havza Bazlı Destekleme Modeli
 Ekonomi, Finans
 Tarımsal Kredi, Bankalar
 İşletme Yönetimi
 Yatırımlar, İş Geliştirme
 Tarımsal Politika, Mevzuat
 Gıda, Tarım Lojistiği
 Marketler
 Tarım Sigortası
 Fuarlar
 Diğer
 

CHP’li Ağbaba: Ziraat Bankası, çiftçilerin alacaklarında kesinti yapıyor
 
 
MALATYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Tarsim Sigortaları Havuz İşletmesi’nce (TARSİM) don olayından etkilenen üreticilere yapılan zarar ödemelerinin Ziraat Bankası tarafından kredi alacakları kesinti yapılarak verildiğini belirtti.

Malatya’da Mart ayı sonunda gerçekleşen zirai don olayı nedeniyle kayısı bahçelerinin yüzde 95’i zarar görmüştü. TARSİM tarafından dona karşı tarım sigortası için 15 bin 146 poliçe düzenlenmiş, bununla birlikte 13 bin 281 kişinin ‘ürününün zarar gördüğünü’ belirterek kuruma başvurduğu bildirilmişti. İlde tüm tarım sigortası branşları için 77 milyon lira ödeme yapılacağı açıklanmıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ziraat Bankası’nın TARSİM tarafından çiftçilere ödenen zarar ödemelerinden kredi borçları için kesinti yaptığını ifade etti. Bakanlar Kurulu tarafından çeşitli afetlerden zarar gören çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan kredi borcunun 1 yıl süreyle ertelendiğini ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: "Mart ayı sonunda meydana gelen ve tüm Malatya’yı ekonomik krize sürükleyen don felaketinin etkileri devam ediyor. Malatya’da son 100 yılın en büyük felaketlerinden biri olarak değerlendirilen don olayının ardından üreticilerin yaşadıkları sıkıntıların giderilmesi için defalarca girişimde bulunduk. Ancak görünen o ki , AKP Hükümeti bırakın üreticilerin yaralarını sarmayı , yaraya tuz basmayı tercih ediyor.
 
Çok zor şartlar altında TARSİM’e ürünlerini sigortalatan üreticilerin, büyük sabırsızlıkla bekledikleri tazminat ödemelerinin Ziraat Bankası tarafından gasp edilmesini kabul etmiyoruz. Bakanlar Kurulunun ilgili kararına rağmen, Ziraat Bankası şubelerinin üreticilerin alacaklarından kendi alacaklarını kesmeleri hukuk tanımamazlıktır. Banka şubeleri üreticilerin tazminat paralarından ellerini çekmeli, üreticilerin mağdur edilmesine son vermelidir. Don felaketinden darbe yiyen üreticileri bir de devlet bankasının mağdur etmesini anlamak mümkün değil. Ziraat Bankası, üreticilerin borçlarına karşılık zarar ödemelerinden kesindi yapmamalıdır."(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
09.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Ziraat Bankası, çiftçi,tarsim
Link: Ziraat Bankası, çiftçilerin alacaklarında kesinti yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız