Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Tohum »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


“Tohum, Fidanlık ve Kurak Alan Ağaçlandırması Teknikleri” Toplantısı

ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir’de 5 ülkenin katıldığı “Tohum, Fidanlık ve Kurak Alan Ağaçlandırması Teknikleri” konulu uluslararası eğitim toplantısı başladı.
 
Başlanılan eğitim programının açılış töreninde konuşan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, Türkiye’nin en büyük fidanlığına sahip olan Eskişehir’de, konukları ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Ateş, dünyanın yeşile, ağaca ve karbon tutumuna büyük ihtiyaç duyduğu bir dönemde olduğunu dile getirerek, “Ortak noktaları kurak iklimde yaşamak olan 7 ülkenin temsilcilerinin birbirinden öğreneceği çok şeyler olduğunu düşünüyorum” dedi.
 
Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü (ÇEM) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen ise yaptığı konuşmada, Türk dünyasının kurak bir iklim kuşağında olduğunu söyledi. Dünyada ormancılık ile ilgili 2 akım olduğunu belirten Belen, “Kanada, Rusya, Finlandiya gibi kuzey ülkelerinde odun hammaddesi üretimine yönelik bir ormancılık var. Ekonomik nedenlerle bütün tanımlar üretim ormancılığı üzerine kurulmuştur. Hâlbuki bizim bölgemiz kurak ve yarı kuraktır. Bizim için makilik alan bile orman parçasıdır. Bu toplantıda kurak alanda neler yapabiliriz? Türkiye neler yapıyor? Bunları masaya yatıracağız. Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) daha önceleri sadece tarihi ve kültürel alanda çalışırdı. Ancak şimdi bu değişti. Artık tarım ve ormancılık alanlarında da projeler destekleniyor, işbirlikleri yapılıyor. Biz de 2 proje ürettik. Tacikistan da evlerde fidan yetiştiriciliğine öncülük ettik. Suriye de ise, orman yangınları ile mücadele ve amenajman projeleri yaptık. 2014 yılında da Orta Asya’daki dağlık alanlarda havza kontrollerine başlıyoruz” diye konuştu.
 
Eğitim programının bir bölümünün ise arazide gerçekleşeceği, heyetin, Orman Fidanlığı ile Bozdağ’da bulunan ağaçlandırma sahasında incelemeler yapacağı da belirtildi.
 
 
 

Ekleme Tarihi
11.04.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tohum, Fidanlık, Kurak Alan Ağaçlandırması, Teknikleri, Toplantısı
Link: 'Tohum, Fidanlık ve Kurak Alan Ağaçlandırması Teknikleri' Toplantısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız