Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Gübre »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer

Gelişmiş ülkelerde  ve ülkemizde organik tarımın hızla ilerlemesi, sağlıklı bir yaşam ve nesil arayışında olan insanlığın organik ürünlere karşı eğiliminin artması neticesinde organik gübre sektörü de hızla gelişmeye devam etmektedir.

Son kırk yıldır kimyasal gübre ve tarım ilaçlarının bilinçsizce kullanılması yüzünden topraklarda ve çevrede yarattığı olumsuz etkiler,  üretimi ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir.

TURKUAZ GÜBRE olarak Türkiye’de bulunan Yarasa Gübresi rezervlerini ülkemiz çiftçisine ve topraklarımıza kazandırmak adına, öncelikle yarasa gübresinin etkilerini  çeşitli tarım ürünleri üzerinde görmek amacıyla Eskişehir, ve Antalya  illerimiz başta olmak üzere ülkemizin çeşitli illerinde çiftçimize işleyip dağıtarak sonuçlarını gözlemledik ve gübrenin ürün ve toprak üzerinde faydalarının tartışılmaz olduğunu gördük.

Amerika, İsrail, Hollanda, Almanya, Malezya başta olmak üzere birçok Dünya ülkesi, yarasa gübresini çok iyi bilmekte, organik tarımda ve toprak zenginleştirmede kullanmaktadırlar.

Eğer insana ve çevreye zarar vermeden üretiminizi artıracak imkanınız olsaydı, ne yapardınız? Son yıllarda gerek tarımsal ilaçların, gerekse kimyasal gübrelerin bilinçsizce kullanımı, bitkisel üretimde artışın yanında kalitesiz ve insan sağlığını tehdit eden gıda ürünlerinin ortaya çıkmasına neden olmuştur. Hatta bu konu o kadar tehditkar boyut kazanmıştır ki, tüketicide Kanser hastalığına sebep olan ve hastalarda da Kanser hastalığının seyrini olumsuz yönde hızlandıran inorganik oluşumlar, meyve ve sebzeler aracılığıyla son kullanıcıya ulaşır olmuştur. Üretim için organik tarım metodu dışında bilinen tüm geleneksel metotlar sayesinde dünya gıda üretimi bir miktar artmakta ancak toprak, su ve doğa oldukça hızlı kirlenmekte, sonuç olarak insan yaşamını olumsuz etkilemektedir. Sağlıklı ve uzun yaşam, doğal gıdaların tüketilmesi ile mümkündür. Günümüzde sadece organik tarımla toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden, çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını korumak mümkün olmaktadır. Yarasa Gübresi 'nin kullanımı sonucunda tarımsal üretimin insana ve çevreye zarar vermeden gerçekleştirilmesi mümkün olup, bu gübreleme yöntemi, ekolojik sistemdeki kimyasal ve bu kimyasalların hatalı uygulamaları sonucu kaybolan doğal dengeyi, yeniden kurmaya yönelik bir yöntemdir.

NEDEN YARASA GÜBRESİ KULLANMALI?

• Çok zengin doğal içerikleri nedeniyle uygulandığı bitkilerde verimi %100 ila %200 arasında arttırır. Mahsulün miktarını çoğaltır.

• Yarasa Gübresi tamamen doğaldır, içeriğinde hiçbir katkı maddesi yoktur. Bu yüzden toprağa ve mahsule zarar vermez. Tam tersine, verimi arttırır ve zararlı etkileri azaltır.

• Sağlık açısından kullanım riski yoktur. Herhangi bir fiziksel temas halinde hiçbir problem oluşmaz.

• Kokusuzdur, herhangi bir rahatsız edici koku yoğunluğu sözkonusu değildir.

• Bitkilerdeki bakteri hastalıklarını engeller. Bitkilerdeki haşeratın üremesini önler, haşerat üremesini azaltır.

• Toprağın sağlıklı nem tutmasına yardımcı olur. Suyun süzülmesini sağlıklı hale getirir ve suyun buharlaşma hızını düşürür.

• Artan veriminiz ile birlikte ürün miktarınız ve ürün kaliteniz yükseleceği için, ticari olarak kârlılığınız da artar. Ürününüzü daha yüksek miktarda elde edip, daha çok ürün şeklinde ve hakettiği Fiyat üzerinden satarsınız. Çünkü Yarasa Gübresi, yaptığınız gübreleme yatırımının çok daha fazlasını size ürün miktarı ve kalitesi ile birlikte müşteri memnuniyeti olarak verir.

 

 

 

http://www.bat-bat.com/tr

http://www.turkuazgubre.com/

Ekleme Tarihi
27.01.2011
Ekleyen Kişi
Evren KINLI

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız