Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Zirai İlaç »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı 

7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı
 
 
 MANİSA - Üreticileri pazar ve teknolojiyle buluşturmak amacıyla düzenlenen 7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Belediye Fuar Merkezi'nde düzenlenen ve 85 firmanın 200 markayla katıldığı fuar, 10 Kasım 2013 Pazar gününe kadar devam edecek.

Açılış töreninde konuşan Manisa Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, insanların teknolojik gelişmeleri takip edip değişimlere hazır olması gerektiğini belirterek, “Bu fuar, bu yönde atılmış küçümsenemeyecek bir adım ve önemli bir hizmettir. Fuarımız, kapalı ve açık alan olmak üzere 12 bin metrekare üzerine kuruldu. Girişleri her yıl olduğu gibi ücretsiz tuttuk. Çiftçilerimiz, Manisa’nın ilçelerinden ücretsiz taşınıyor ve kendilerine bu hizmet sunuluyor.” dedi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise Manisa’nın her geçen yıl hem tarım ürünlerini hem artırdığını hem de ihracatını geliştirdiğini söyledi. İlin 2011 yılında 584 bin ton olan tarım ürünü ihracatının 2012 sonu itibariyle 668 bin tona ulaştığını kaydeden Çebi, “İlimizdeki bu denli yoğun tarımsal ürünlerin üretimi ve bunların ihracata yönelik olarak işlenmiş olması, tabii ki yeni geliştirilen tarım ve tarımsal teknolojilerin sayesindedir, çünkü emek yoğun tarımdan daha çok makineli tarıma geçişte ilimizdeki en önemli kriterlerden bir tanesi de traktör varlığımızdır. İlimiz, 76 bin traktör sayısıyla Türkiye'de en çok traktör olan ildir. Bu da şunu gösteriyor ki ilimizdeki girişimciler tarımsal üretime, makineleşmeye çok önem vermektedir ve tarım alet ve ekipmanlarında ülkemizde birinci sıraya yerleşmiştir. 2013 yılı itibariyle Kırsal Kalkınma ve Yatırımları Destekleme projesinden ilimize alet ve makine hibe programında yaklaşık bin 96 kişiyi hibe sözleşmesine davet ettik, bunlardan bin 66 kişiyle sözleşme imzaladık. Bunların hibe tutarı ise 5 milyon 250 bin liradır ki bunun proje bedeli 10,5 milyon liradır.” şeklinde konuştu. İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz da yedi yıldır fuar düzenlemenin nitelikleri yerine getirildiğini için önümüzdeki yıldan itibaren Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın uluslararası olacağını bildirdi.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Yalınalp, Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Açıkdil, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Genel Meclisi Başkanı Solmaz ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Çebi, birlikte kurdele keserek fuarı açtı. Daha sonra beraberce stantlar gezildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
08.11.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: 7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı
Link: 7. Manisa Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız