Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Mekanizasyon »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


Çaya teknolojik yatırım

Çayın verimliliğini ve ihracattaki payını arttırmayı amaçlayan proje kapsamında, Rize'de Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacak.

ANKARA - Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, Rize'de Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi kurulacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezinin temel atma töreni, yarın Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek.

Çayın verimliliğini ve ihracattaki payını arttırmayı amaçlayan proje kapsamında, söz konusu merkez için 10 milyon avro yatırım yapılacak. Yeni teknoloji ve araştırma yöntemlerinin uygulanmasıyla çay işleyen KOBİ'lerin rekabet güçleri, özellikle kalite ve ürün standartları açısından yükseltilecek, sektörde işbirliği ve koordinasyon sağlanacak.

Karadeniz çayı dünya pazarına açılacak

Rize Çay Araştırma ve Uygulama Merkezi, işleme ve paketleme tesisiyle KOBİ'lerin altyapı ve teknolojiye erişim problemlerini çözecek. Eğitim ve danışmanlık hizmetleriyle de çay üreticileri, daha verimli üretim ve pazarlamayı öğrenecek. Proje kapsamında Rize çayının markalaşması için yurt içi ve dışında tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecek.

Talep gören farklı çay çeşitleri üzerine çalışmalar yapılarak sağlanacak ürün çeşitliliğiyle dünya çay pazarında Türkiye'nin payı arttırılacak. KOBİ'lere AR-GE ve inovasyon konularında katkı sağlanacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde yürütülen projenin, 36 ayda tamamlanması bekleniyor. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: çay, teknolojik yatırım
Link: Çaya teknolojik yatırım




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız