Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Fidan »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Bursa Tarım Fuarı 

Bursa Tarım Fuarı'nı 39 ülkeden 252 bin kişi ziyaret etti
 
 
 BURSA - BURTARIM 2013, Bursa 11. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile Bursa 6. Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı'nı, 39 ülkeden 252 bin 144 kişinin ziyaret ettiği bildirildi.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü; tarımsal kaynakları, bereketli toprakları, yüksek üretim gücü ile tarım ve hayvancılık sektöründe önemli yere sahip Bursa şehrinde, 11 yıldır başarı ile düzenlenen tarım fuarına bu sene rekor katılım olduğunu söyledi. Ersözlü, Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarı'nın Çin, Belçika, Hindistan ve Yunanistan başta olmak üzere 27 ülkeden 538 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salonda, 40 bin metrekare kapalı, 30 bin metrekare açık sergileme alanından oluşan 70 bin metrekare alanda hazırlandığını belirtti.

Konusunda, Türkiye'nin ve bölgesinin en büyük buluşması olan Uluslararası nitelikteki fuarların; yurt dışından ABD, Afganistan, Almanya, Avusturya, Belçika, Beyaz Rusya, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Japonya, KKTC, Kosova, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Romanya, Rusya, Sırbistan, Somali, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Uruguay, Ürdün ve Yunanistan’dan, yurt içinden ise 77 ilden gelen 252 bin 144 ziyaretçiye ev sahipliği yaptığını ifade eden Ersözlü, "Fuarların ziyarete açık olduğu günlerde, katılımcı firmalarımızın yaptığı yaklaşık 250 milyon TL tutarındaki satış sektöre büyük moral verdi. Bursa dışından gelen yaklaşık 100 bin ziyaretçi ise otellerde konaklayıp, restoranlarda yemek yeyip alışveriş yaparak şehir ekonomisine önemli katkılar sağladı. Ayrıca, önümüzdeki yıl 14-18 Ekim 2014 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları için otellerde şimdiden ön rezervasyonlar yapıldı. Bu veriler, bize kentimizde düzenlediğimiz fuarların şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına katkısını göstermektedir."(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.10.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: burtarım,bursa tarım fuarı
Link: Bursa Tarım Fuarı'nı 39 ülkeden 252 bin kişi ziyaret etti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız