Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Tarım Sigortası »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan 


10 BİN 727 ÇİFTÇİ KURAKLIKTAN ETKİLENDİ


IHA

Gaziantep Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Karayılan, bölgede yaşanan kuraklığın birçok ürünü ve dolayısıyla birçok çiftçiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

 
 
Kuraklıkla ilgili olarak bölgede hasar tespit komisyonları kurduklarını ve hasar tespiti yaptıklarını ifade eden Karayılan, kuraklık nedeniyle toplam toplam 10 bin 727 çiftçinin kuraklıktan etkilendiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Karayılan, şu şekilde konuştu: “Kuraklık konusunda toplamda 9 ilçemizde 401 köyümüzde hasar tespiti çalışmamız oldu. Toplamda 10 bin 727 kişi kuraklıktan etkilendi. 583 bin dekarlık bir alanımızda kuraklıktan etkilendi. Bununla ilgili bütün çalışmalarımız yapıldı. Bu çalışmalarımızla beraber İlçe Hasar Komisyonlarımız kararlarını aldılar, bu kararlar İl Hasar Komisyonunda görüşülmek üzere müdürlüğümüze gönderildi.
 
Verilen kararlar ile biz de İl Hasar Komisyonumuzu 3 gün içinde Sayın Vali Yardımcımızın başkanlığında toplayacağız ve bu kararları değerlendireceğiz. Bu kararların sonucunda şöyle kararlar ortaya çıkmış olacak. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifine borcu olan 3 bin 600 kişinin borcu bir yıl süre ile ertelenmesi gündeme gelecek”
Çiftçilere, her türlü doğal afete karşı tarım sigortası yaptırmaları uyarısında da bulunan Mehmet Karayılan, “Don ve dolu karşısında vatandaşların tarım sigortasını yaptırmasını önemle istirham ediyorum. Tarım sigortalarını ön plana çıkarmamız gerekiyor. Don ve dolu afetleri olduğu zaman tarım sigortaları ödemeleri kabul ediyor” dedi.
Ramazan ayında gıda denetimlerini artırdıklarını ve ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Karayılan, “Gıda denetimleri ile ilgili ciddi çalışmalar da bulunuyoruz. Özellikle şu anda Ramazan ayı olması münasebetiyle pide ve somun fırınlarında, yemek üretimi yapan yerlerde, restoranlarda denetimlerimiz tam anlamıyla devam ediyor. Burada biz de arzu ediyoruz ki bu Ramazan ayını vatandaşlarımız belirli bir hijyen kalitesi içerisinde geçirsinler. Gıda Şube Müdürümüz ve ekibi çalışmalarını devam ettirmektedir. Vatandaşlarımız bu konularda duyarlı ve dikkatli olsunlar. Bu konuda şüphelendiği ürünler hakkında ‘Alo 174’ hattına ihbarda bulunabilirler” ifadelerini kullandı.
 
Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi Programı kapsamında bakanlık tarafından 3 milyon ödenek ayrıldığını açıklayan Karayılan, bu desteklemelerden şu ana kadar 9 ilçede 770 kişinin faydalandığını söyledi. Karayılan, “Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklenmesi Programı kapsamında alet, ekipman desteklenmesi bakımından bakanlığımız ilimiz için 3 milyon ödenek ayırdılar. Biz müracaatta bulunan vatandaşlarımızdan 770 kişiye 9 ilçemizde olmak üzere kırsal kesimlerde kullanmaları için yüzde 50 hibe desteği ile alet, ekipman desteğinde bulunduk. Bahçe traktörleri daha önce bu kapsamda değildi ancak bu yıl bu desteklemeye bahçe traktörleri de eklendi. Toplamda 27 çiftçimize bahçe traktörünü yüzde 50 hibe ile vermek üzere askıya ilanlarımızı astık. Şu anda vatandaşlarımız ile sözleşmelerimizi imzalıyoruz” şeklinde konuştu.
 
 

Ekleme Tarihi
09.07.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Çiftçi Kuraklıktan Etkilendi,tarsim
Link: 10 Bin 727 Çiftçi Kuraklıktan Etkilendi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız