Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


 
Traktörler Yarışacak

Trafik kazaları Türkiye'nin önemli sorunları arasında yer almayı sürdürüyor. Bunların azımsanmayacak kısmını da traktörlerin karıştığı kazalar oluşturuyor. Bu kazaların önlenmesi için bazı bakanlıkların yanı sıra Yiğit Akü'nün de arasında bulunduğu sekiz kurum ve kuruluş, "Güvenli Traktör Kullanımı" adı altında bir kampanyayı hayata geçirdi.
 
Binlerce traktör kullanıcısı ve ailesinin hedef kitle olarak belirlendiği kampanya çerçevesinde eğitimler verilecek, konserler ve traktör yarışları düzenlenecek.
 
KAMPANYALI EĞİTİM

İlgili kurum ve kuruluşlar traktörlerin karıştığı trafik kazalarının önüne geçebilmek adına harekete geçti. Bu çerçevede; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - Karayolları Genel Müdürlüğü, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı - Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı - Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı - Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı - Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ile Yiğit Akü, "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" başlattı.

Kampanyanın amaçları; traktör kullanıcılarına trafik kuralları hakkında bilgilendirmek, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimsetmek, traktörlerin sebep olduğu trafik kazalarını azaltmak, doğru traktör kullanımıyla tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlamak ve traktör kullanıcılarının araçlarını daha iyi tanıyarak sosyal yaşamlarına doğru bir şekilde dahil etmek olarak belirlendi.

Proje hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi için de bir dizi faaliyet gerçekleştirilecek. Bu çerçevede; kamu spotları yayınlanacak, mahalli sanatçıların katılımı ile etkinlikler düzenlenecek, binlerce afiş ve broşürün yanı sıra hazırlanacak olan eğitim ve bilinçlendirme amaçlı yazılı ve görsel materyal proje destekçisi kurum ve kuruluşların web sayfalarında yayınlanacak, paydaş kurumlarla eğitim programı oluşturulacak ve 1 gün sürecek çalıştaylar gerçekleştirilecek.
 
İLK ETKİNLİK KONYA'DA

Hedef kitlesi binlerce traktör kullanıcısı ve onların aileleri olan proje kapsamında ilk etkinlik 26 Eylül 2013'te Konya'da gerçekleştirilecek. Gün boyu sürecek etkinlikte Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından ilk yardımdan traktör kullanımının püf noktalarına ve trafik kurallarına kadar pek çok konuda eğitimler verilecek. Günün en dikkat çekici bölümünü ise traktör yarışı oluşturacak. Etkinlik mahalli sanatçıların katılacağı konser ile sona erecek.

Kampanya çerçevesindeki ikinci etkinlik ise yakın bir gelecekte Manisa'da gerçekleştirilecek. - Ankara
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.09.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Traktör Yarışları, Ankara, Konya, Kampanyalı eğitim, Traktör, Güvenli Traktör Kullanımı, Yiğit Akü, etkinlik
Link: Buda Traktör Yarışları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız