Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
 


5. Balıkesir Tarım Fuarı başladı

Fuarların, teknolojiyi çiftçinin ayağına getiren organizasyonlar olduğunu söyleyen Vali Turhan, "Balıkesir, tarım potansiyeli itibarıyla Türkiye'yi besliyor" dedi.
 
BALIKESİR - Kepsut ilçesinde 500 firmanın katılımıyla düzenlenen ''5. Balıkesir Tarım Fuarı'', başladı.

Vali Ahmet Turhan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl düzenlenen fuarın çok başarılı bir şekilde icra edildiğini, bu yılki fuara da ilginin yoğun olduğunu söyledi.

Fuarların ticaretin yörüngesini oluşturduğunu ifade eden Turhan, "Fuarlar, teknolojiyi çiftçinin ayağına getiren önemli organizasyonlardır. Balıkesir, tarım potansiyeli itibarıyla Türkiye'yi besliyor. İnşallah büyükşehir ile beraber Balıkesir'i fuarlar şehri yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Kepsut Barajı ile 20 köy suya kavuşacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur ise tarımı etkileyen en önemli faktörler arasında su olduğunu vurgulayarak, Balıkesir'e Manyas ve Havran barajının yanı sıra birçok gölet kazandırdıklarını dile getirdi. Uğur, "Şimdi de inşallah Kepsut Barajı'nı yapacağız. Baraj sayesinde Kepsut dahil olmak üzere ilçeye bağlı 20 köyümüzdeki bütün toprakları suya kavuşturacağız" dedi.

Balıkesir'de nakit hibe desteği 1.4 milyar lira

"Son 10 yıl içinde Balıkesir'de tarım ve hayvancılığa verilen nakit hibe desteği 1,4 milyar lira. 2012 yılı destekleri de 243 milyon lira. Ayrıca Ziraat Bankası'ndan tarım ve hayvancılığa 265 milyon lira kredi desteği sağlanmış. Bunun içinde yüzde 0 faiz olan da var, yüzde 5 faiz olan da. Biz her zaman için Balıkesir'de tarım ve hayvancılığın destekçisiyiz. Büyükşehirle birlikte daha önce İl Özel İdaresi sorumluluğunda olan tarım ve hayvancılık, büyükşehirin sorumluluğuna girecek. Tarım ve hayvancılığı, büyükşehirin istihdam edeceği veterinerler ve ziraat mühendisleriyle destekleyeceğiz"

Konuşmaların ardından, açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, 500 firmanın katıldığı ve 2 Mart'a kadar açık kalacak olan fuarı gezdi.

Bu arada fuara gelen çiftçiler, traktör ve tarım makineleri üzerinde daha fazla dururken, fidancılar da oldukça fazla ziyaretçi ağırladı. Trabzon'dan gelen bir tabanca firmasının açtığı stant da fuarda en fazla ziyaret edilenler arasında yer aldı.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım, Balıkesir, fuar
Link: 5. Balıkesir Tarım Fuarı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız