Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Tarım Tedarik »  Fuarlar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Tarım Finansmanı
 Tarım Sigortası
 Hizmet Sektörü
 Fuarlar
 Tohum
 Gübre
 Zirai İlaç
 Mekanizasyon
 Sulama
 Fidan
 Diğer
Ordu, Türk-arap Gıda Fuarı’na Hazırlanıyor 


Ordu, Türk-arap Gıda Fuarı’na Hazırlanıyor


- Türk-Arap İş Adamları Derneği (TURAB) Başkanı Sabuhi Attar ile TURAB 2. Başkanı ve Ukrayna Fahri konsolosu Hikmet Çetin Güvercin, 11-14 Kasım 2014 tarihleri arasında İzmir-Çeşme’de düzenlenecek ‘2. Türk-Arap Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’ hakkında Ordu iş dünyasını bilgilendirmek amacıyla Ordu’ya geldi.


Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) salonunda düzenlenen toplantıya OTSO Başkanı Servet Şahin, OTSO Meclis başkanı Ufuk Ünal, OTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Nasuhbeyoğlu, Ordu’da fındık, bal ve fındık yağı üzerine üretim yapan gıda firmaları temsilcileri katıldı.

TURAB Başkanı Sabuhi Attar, toplantıda yaptığı konuşmada Arap ülke firmalarının hangi alanlarda ürün tercihi yaptığı hakkında geniş bilgiler verdi. Arap ülkelerinin gıda ve gıda teknolojisine ihtiyacı olduğunu belirten Attar, “Bu amaçla Arap ülke firmaları ile Türk gıda firmalarını bir araya getirmek amacıyla geçen yıl fuar düzenledik ve büyük ilgi gördü. Bu fuar özellikle KOBİ firmalarına büyük fayda sağladı. Ayrıca Ordu yayla turizmi açısından oldukça avantajlı. Araplar ise yeşilliği çok seviyor. O sebeple Ordulu gıda ve turizm firmaları, Arap ülke firmaları ile daha çok bir araya gelmelidir” dedi.

OTSO Meclis Başkanı Ufuk Ünal da,Ordu’nun fındık, bal ve kivi de Türkiye üretimi açısından 1. Sırada olduğunu belirterek, “Bu 3 gıda ürünü için Arap ülkeleriyle ortak projeler geliştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

TURAB 2. Başkanı ve Ukrayna Fahri konsolosu Hikmet Çetin Güvercin ise, 11-14 Kasım 2014 tarihlerinde düzenlenecek fuarın, fuar formatında değil karşılıklı ticari bağlantıların gerçekleştirileceği bir ticari platform olduğunu vurguladı. 1. Türk-Arap Fuarı’nda, Arap firmalarının Türk firmaları ile iş bağlantıları yaparak ayrıldığına dikkat çeken Güvercin, Ordulu firmalarında bu konuda daha aktif olmaları gerektiğine dikkat çekti.










http://www.haberexen.com

Ekleme Tarihi
19.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ordu gıda fuarı
Link: Ordu, Türk-arap Gıda Fuarı’na Hazırlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız