Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Domates »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Taze ve kuru domates
 Salça-Ketçap-Domates suyu
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 

Yerli domates üreticisi gözünü ihracata dikti


Günlük rekoltesi 200 ton olan ve kalitesiyle yurtiçinde birçok pazarda yer bulan, yüzde 100 yerli Eskişehir domatesi, ihracat için destek bekliyor.


Merkez Tepebaşı ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi'nde üretilen domates hakkında konuşan Tepebaşı Ziraat Odası Başkanı Süleyman Buluşan, yıllardır domates üretim yaparak kaliteyi yakaladıklarını belirtti.

Türkiye'nin birçok kentine sevkiyat yaptıklarını ifade eden Buluşan, yazın üretilen domateslerin Eskişehir'den pazarlara dağıtıldığını ve Eskişehirli üreticiler sayesinde domatesin daha ucuza yendiğini kaydetti.

Yaklaşık 10 yıldır ithal tohum kullanmadıklarını ve yerli tohum ile üretim yaptıklarını ifade eden Buluşan, “Lezzetinden dolayı mutfakta çok durmaz. Soğuk hava deposu olsa eylül ayında domateste meydana gelen fiyat artışının önüne geçebiliriz. Böylece ne üretici ne de tüketici mağdur olur. Şu anda Ege'de, Antalya'da domates üretimi azalmaya başladı. Bu yüzden bizim domatesimize rağbet arttı. Türkiye'nin en kaliteli ve iyi domatesini üretiyoruz. Kalitemiz de domatesimize olan ilgiyi artırıyor. Gerekli koşullar sağlandığı takdirde ihracata hazırız" dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Üreticiler Birliği Başkanı İshak Öztürk de mahallelerine özgü domatesi en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını kaydetti. Günlük ortalama 200 ton domates satışı yaptıklarını anlatan Öztürk, "İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa gibi büyük kentlere satış yapıyoruz" dedi.

Mahalle muhtarı Ali Koyuncu ise 1998 yılında günlük ortalama 30 ton olan domates üretiminin 200 tona çıktığını vurguladı.

Mahalleye paketle tesisinin yapılmasının önemine değinen Koyuncu, "Geç kalmış bir hizmet ancak yapılması bizim için iyi olacak. Eskişehir'de domates satışına mahallemiz önder oldu. Tesisimizi geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
20.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Yerli domates üreticisi gözünü ihracata dikti
Link: Yerli domates üreticisi gözünü ihracata dikti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız