Güney Süt yatırımları durdurmadı Güney Süt, bu yıl gazlı ve meyveli içecek hattı başta olmak üzere toplamda 3 milyon TL’ye yakın yatırım yaptı.
Küresel ekonomik dalgalanmalara rağmen toplam satışlarında geçen yıla oranla yüzde 7-12 arasında artış sağlayan Güney Süt, bu yıl gazlı ve meyveli içecek hattı başta olmak üzere toplamda 3 milyon TL’ye yakın yatırım yaptı. Firma, bu yatırımların sonucunda Albi markalarıyla gazlı içecek ürünleri, Leymon markası ile de tamamen Çukurova limonlarından üretilen limonatayı pazara sundu.
Ekonomik dalgalanmaların etkisiyle bu yılın geçen yıla oranla durgun geçtiğini belirten Güney Süt Pazarlama ve İş Geliştirme Müdürü Batu Gazi, yapılan yeni yatırımla birlikte taleplere daha hızlı ve sağlıklı şekilde cevap vereceklerini ifade etti.
28 yıldır sektörde olduklarına değinen Gazi, “Üretimini yaptığımız ürünlerin başında süt, yoğurt, peynir, tereyağı, meyve suyu, gazlı içecek geliyor. Gelecek yıldan itibaren peynir ve tereyağı üretimlerine yönelik yatırımlara yoğunluk vereceğiz” dedi. Gazi, firmanın günlük 550 ton süt üretim kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
‘Okul sütü projesi sektöre hareketlilik getirdi’
Sektörde yaşanan durgunluğun, bu yıl gerçekleştirilen okul sütü projesi ile bir ölçüde hareketlendiğini belirten Batu Gazi, projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesinin sektörün gelişmesi ve canlanması açısından önemli olduğunu vurguladı.
Pazar olarak özellikle Anamur’dan Kars’a kadar olan bölgede yer aldıklarını kaydeden Gazi, bunun yanında Marmara ve İç Anadolu Bölgesi’nde de bayii ve perakende noktalarında satış olarak faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Bu yıl ihracat yapılan ülkeler arasında Libya, Irak, Mali, Moritanya ve KKTC’nin bulunduğunu ifade eden Gazi, “Dönemsel olarak üretimimizin yaklaşık yüzde 4-5’ini dış ülkelere gönderiyoruz. Özellikle ihracat ayağında sektörümüze verilen desteklerin daha da artarak devam ettirilmesi, ülkemiz süt sektörü için büyük önem arz etmektedir” dedi. Batu Gazi sektöre yönelik değerlendirmemelerde bulunarak, “Geçmiş yıllara oranla kaliteli ham madde temini arttı fakat gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 100 değil. Özellikle kaliteli süt üretimini destekleyici projeler geliştirilmeli, bununla beraber süt tüketimini de özendirecek stratejiler ve projeler devlet politikası olarak geliştirilmeli” diye konuştu. http://www.kobiden.com |