Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Hıyar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Döner Sektörü

Son yılların en popüler girişimcilik alanlarından biri. Bir zamanlar her köşe başında gördüğümüz markasız döner büfeleri artık hızla kurumsallaşarak büyük restoranlara ve birer markaya dönüşmeye başladı. Bu da fast food alanında yerli lezzet markaları yarattı.
 
Bu fırsatı görenler döner sektörüne yatırım yapıyor. Fast food sektörünün genellikle franchising vererek büyüdüğü düşünülünce, bir marka kendi ekosisteminde onlarca yeni girişimci çıkarıyor. Yaklaşık 100 bin TL’lik yatırımla kurulabilecek döner büfeleri ya da restoranlar için hedeflenen ciro ise 100 ile 150 bin TL arasında değişiyor.
 
 
DÖNER BAHÇESİ

Çöpçü Gıda bünyesinde 2013 yılının sonlarında faaliyete başladı. Şu anda bir şube ile faaliyet gösteren Döner Bahçesi, bu yıl 6-7 şube açmayı planlıyor. Franchise giriş bedeli olarak 25 bin TL alınıyor. Toplam yatırım maliyeti yaklaşık 100 bin TL. Kâr marjının yüzde 15 ile 20 aralığında olduğu Döner Bahçesi şubeleri için hedeflenen aylık ciro ise 75 ile 100 bin TL arasında bulunuyor.
 
 
 
MERU DÖNER
 
2007 yılından bu yana faaliyet gösteren ve franchising vererek büyüyen Meru Döner, 15 şubesiyle hizmet veriyor. Bu yıl 15 franchise şube daha açmayı hedefleyen firma, Türkiye genelinde büyümeyi planlıyor. Franchise giriş bedeli 20 bin dolar. Toplam yatırım maliyeti 100 bin TL olarak ifade ediliyor. Royalty bedeli alınmıyor. Yüzde 20 kâr marjı ile çalışılıyor.
 
 
 
 
KASAP DÖNER
 
2010 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Şu anda 15 şubesi var. Mayıs ayı sonunda 22 şubeye ulaşmayı hedefleyen şirket, 2014 yılını toplam 40 şubeyle tamamlamayı planlıyor.   50 bin dolar isim hakkı alınıyor. Dükkan için maliyetler lokasyona göre değişiyor. Bayi için hedeflenen ciro aylık 150 bin TL ve üzeri olarak ifade ediliyor.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
28.03.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: döner, dönercilik, döner sektörü, döner bahçesi, meru döner, kasap döner
Link: Döner Sektörü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız