Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  Hıyar »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Örgütler
 Tohum, fide-Çeşit
 İlaç-Gübre
 Mekanizasyon-Sulama
 Yetiştirme teknikleri
 İyi tarım uygulamaları
 Organik üretim-ürün
 Hasat-Depolama
 Sofralık havuç-turp
 İşleme-Paketleme
 İhracat-İthalat
 Ticaret-Pazarlama
 Araştırma-Geliştirme
 Kamu çalışmaları
 Destek ve teşvikler
 GDO
 Diğer
 


Baydöner, 2014’e hızlı başladı
 
Baydöner, yurtdışı restoran sayısını 5’e çıkardı

Türk dönerini dünya çapında markalaştırmak ve dönerin itibarını artırmak amacıyla yola çıkan Baydöner, yurtdışı büyümesini hızla sürdürüyor. Avrupa’dan önce Ortadoğu’da güçlenme stratejisiyle hareket eden Baydöner, Azerbaycan ve Irak’ta açtığı 2 yeni restoran ile yurtdışı şube sayısını 5’e yükseltti.

Türk ağız tadının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan döneri, dünyaya tanıtmak, pizza ve hamburger gibi global bir yiyecek haline getirmek amacıyla hareket eden Baydöner, şık restoranlarına yenilerini ekliyor. Yurtiçindeki büyümesinin yanı sıra yurtdışı büyümesiyle de dikkat çeken Baydöner, yurtdışı restoran sayısını 1 yılda 5’e yükseltti.

Baydöner, Azerbaydan ve Irak’taki şubelerine yenilerini ekledi

Yurtdışında 3 restoranı olan Baydöner, 2014’e hızlı başladı. Şubat ayında Ernst&Young’ın düzenlediği “EY Entrepreneur Of The Year - Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağını kazanan marka, Mart ve Nisan aylarında yurtdışında iki yeni şube daha açtı. Azerbaycan ve Irak’ta hizmete giren şubeler ile Baydöner’in yurtdışı restoran sayısı 5’e çıktı. Baydöner’in yurt içi ve yurtdışı toplam restoran sayısı 80’i aştı.

2020’de cironun %40’ı yurtdışından sağlanacak
 
Turquality Marka Desteği’ni almaya hak kazanan ilk gastronomi markası olan Baydöner’in yurtdışında açtığı şubeler, Turquality tarafından destekleniyor.

Baydöner’in, önümüzdeki dönemde hızlı ve akılcı büyüme stratejisine devam edeceğini vurgulayan Baydöner Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz, “Şirketin 2020 hedefi; toplamda 300 restoran ile 600 Milyon Türk Lirası ciroya ulaşmaktır. 2020’de hedeflenen cironun % 40’ını Türkiye dışındaki ülkelerden elde etmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda Turquality Marka Programı’ndan aldığımız destek bizim için son derece önemli” diye konuştu.
 
Özellikle MENA Bölgesi’nde hızla büyüyerek çok uluslu bir gastronomi markası olmayı hedefleyen Baydöner, 2014 yılının ikinci yarısında Avrupa’ya açılarak, ilk restoranını Almanya’da açmayı planlıyor.

Baydöner, döneri dünya markası yapma hedefi kapsamında, 4-8 Haziran’da Monte Carlo’da düzenlenecek, Dünya’nın en prestijli iş dünyası ödül programı olan ve 60 ülkede 145’ten fazla şehirde düzenlenen EY Entrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi” yarışmasının finalinde Türkiye’yi dönerle temsil edecek.


Baydöner Hakkında:
 
APAZ Gıda markası olan Baydöner, Türkiye’de iskender dönerin markası olmak ve Türk mutfağının dünyada çok bilinen en güzel yemeklerinden birisi olan iskender dönere hak ettiği değeri vermek hedefiyle 2006 yılında kuruldu. Türkiye’de pek çok ilde, ayrıca yurtdışında Azerbaycan ve Kuzey Irak’ta şubeleri bulunan Baydöner restoranları yılda 7,5 milyon kişi tarafından ziyaret ediliyor. 2012 yılında Dubai’de Dünya Endevour Girişimcisi Ödülüne layık görülen Baydöner, İskender döneri dünyaya tanıtma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu kapsamda Baydöner, gastronomi alanında Turquality’den marka desteği alan ilk marka olma unvanını da kazanmıştır. Baydöner ayrıca Dünya’nın en prestijli iş dünyası ödül programı olan ve dünya genelinde 60 ülkede 145’ten fazla şehirde düzenlenen 2014 EY Entrepreneur Of The Year - "Yılın Girişimcisi” yarışmasının Türkiye ayağında “Yılın Girişimcisi” seçilmiştir.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
03.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bay Döner, yurtdışı restoran sayısını, 5’e çıkardı
Link: Baydöner, 2014’e hızlı başladı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız