Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 


Bu da 'biber' apartmanı

Edirneli bir işletmeci, meşhur tava ciğerinin yanında garnitür olarak servis edilen acı biberleri, apartmanın balkonuna asarak kurutuyor.

Edirne’nin dünyaca ünlü meşhur lezzeti tava ciğerinin vazgeçilmez garnitürü olan kuru acı biberler, apartman balkonlarına asılarak kurutulmaya başlayınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Mahalle sakinlerinin, 'biber apartmanı' olarak adlandırdığı binada özellikle yaz döneminde ayda yaklaşık 1 ton biber kurutuluyor.
 
"GÜNEŞTEN VE RÜZGARDAN DAHA İYİ FAYDALANDIĞIMIZ İÇİN BİBERLERİ BALKONLARA ASIYORUZ"
 
Kırmızı biberleri tek tek iplere dizdiklerini ve güneşi daha iyi aldığı için apartmanın balkonlarına astıklarını söyleyen işletme çalışanı Mehmet Ali Aybak (45), "Biberleri astığımız balkonlar, binamızın güneşi tam olarak gördüğü bir cephede bulunuyor. Ayrıca balkonda biberler rüzgar da alıyor bu da kuruması için çok iyi bir yöntem. Biberleri, yaklaşık 20 ile 30 gün arasında balkonda kurutuyoruz. Buraya astığımız biberlerin yüzde doksanını fire veriyoruz. Yani 1 kilo biberden geriye sadece 100 gram biber kalıyor bize. Balkonlarımızda şu an 1 tona yakın kurutmaya çalıştığımız biber var. Normalde bunlar dışarıda bahçelerde kurutulur ama biz böyle bir yöntem bulduk" dedi.Öte yandan, kurutulma işleminin ardından acı biberler daha sonra kızgın yağa atılarak çıkartılıyor. Çıtır çıtır olan acı biberler, Edirne'nin meşhur lezzeti ciğerin yanında müşterilere sunuluyor. 
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
08.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: balkon, biber kurutma, Edirne
Link: Bu da 'biber' apartmanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız