Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
 

FOODEX 2014 gıda fuarı kapılarını açtı
 
 
FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı kapılarını ilk kez açtı. İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda sektör profesyonellerini buluşturan fuara ziyaretçiler de büyük ilgi gösterdi.


Dört yıldır hazırlıkları sürdürülen FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Fuarı İzmir Kültürpark’ta açıldı. 2 ve 3 nolu sergi salonlarını kullanan katılımcılar stantlarında süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergiliyor.

Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Türkiye'nin lokomotif sanayisi konumunda olan gıda sektörünün ülkemiz için önemi tartışılamaz. Üretici firmalarımız dünya standartlarında hizmet veriyor. Buna rağmen maalesef ki hak ettikleri yerde değiller. Gıda sektörünü hak ettiği yere ulaştıracak, üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacak ciddi tanıtım çalışmalarına ihtiyaç var. Bu çalışmayı dünyanın gıda başkentlerinden biri olan İzmir merkezli yapmanın gerekliliğine inandık. Sektör paydaşlarıyla yaptığımız işbirliğiyle FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı bugün fiilen hayata geçiriyoruz. Önemli iş fırsatları sunacak organizasyonumuzun heyecanını katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz ile birlikte yaşıyoruz. İlk fuarımızın bu kadar önemli ölçüde düzenlenmesinde işbirliği yapan kurum ve kişilere teşekkür ediyorum. Ulusal ve uluslararasından organizasyonumuza dahil olan gerek katılımcılarımız gerekse ziyaretçilerimize hayırlı işler bol kazançlar diliyorum” dedi.

“23 MİLYARDAN 63 MİLYAR DOLARA GELDİK”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kudbettin Arzu dünyada gıdanın su ve enerji gibi stratejik sektörlerden biri olduğunu belirterek, “İzmir’de bulunan suyun yüzde 70’i tarım sektöründe kullanılıyor. Önümüzdeki en stratejik sektörlerden birisi gıda sektörüdür. Türkiye 10 yıl önce Gayri Safi Milli Hasılası 23 milyar dolardı, bugün ise 63 milyar dolara geldik” diye konuştu.
İzmir’in çevresiyle birlikte gıda, tarım ve hayvancılıkta önemli bir üretim alanı olduğunu dile getiren İzmir Valisi Mustafa Toprak ise şunları söyledi: “Bugüne kadar burada özel bir gıda fuarının yapılmamış olması hepimizin eksiğiydi. Geçen yıl Gıda Zirvesi yaptık. Ve bu zirvede Sayın Bakanımız Mehdi Eker’in teşvikiyle kararlar aldık. Bunlardan biri de üretim gücü olan güvenli ve sağlıklı gıdanın merkezi olan İzmir’de bir gıda fuarı yapmaktı. Ve bu aldığımız kararlar neticesinde bugün gurur duyuyoruz ki bu fuarı gerçekleştirdik.”
Son trendlerin sergilendiği sektörün nabzının tutulduğu organizasyonun İzmir ve Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, “Gıda sektörünü hak ettiği yere ulaştıracak, üretim ve pazarlama gücünü ortaya koyacak ciddi tanıtım çalışmalarına ihtiyaç var. Bu çalışmayı dünyanın gıda başkentlerinden biri olan İzmir merkezli yapmanın gerekliliğine inandık. Sektör paydaşlarıyla yaptığımız işbirliği ile FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı’nı bugün fiilen hayata geçiriyoruz” dedi.
Fuarın ilk dakikalarından itibaren Türkiye ve dünyanın dört bir yanından sektör profesyonelleri stant ziyaretlerine başladı.
Yapılan konuşmaların ardından fuar açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri stantları ziyaret etti.

4 GÜN SÜRECEK
Hedef pazar olarak seçilen İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Gana, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Fildişi Sahili'nden gelen sektör profesyonellerinin sayısı oldukça yüksek. “Türk-İran İşadamları Zirvesi”, “Süt Sektörü Vizyonu” ve “Bilinçli Gıda Tüketimi” sempozyumları, “Genç Aşçılar” yarışması ile “Yemek Şov” gösterisi fuarın önemli etkinlikleri arasında yer alıyor. 26 Ekim 2014 tarihine kadar sürecek fuar sektör profesyonelleri tarafından her gün 11.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. (İHA)

Ekleme Tarihi
24.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: FOODEX 2014 gıda fuarı
Link: FOODEX 2014 gıda fuarı kapılarını açtı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız