Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Sebzecilik »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Domates
 Soğan, Sarımsak
 Patates
 Patlıcan
 Biber
 Marul, Yeşillikler
 Karpuz, Kavun
 Havuç, Turp
 Hıyar
 Kabak
 Karnıbahar
 Diğer Sebzeler
 Seracılık
 Fasulye,Bezelye
sera 

 Nevşehir İl Tarım Müdürlüğü tarafından sebzeciliği geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla sebze tarımı ile uğraşan üreticilerin bahçelerine kurulan seralara ilk fideler dikildi. 

 Nevşehir İl Tarım Müdürü Ahmet Şahin yaptığı açıklamada, Nevşehir'de Sebzeciliği Geliştirme Projesi kapsamında 2011 yılında İl Özel İdaresi destekli, merkez Uçhisar, Kavak Beldesi ve Ürgüp İlçesi Sarıhıdır Köyü çiftçilerine 3 adet plastik örtülü seranın, Kocaeli ilinden temin edilerek çiftçilerin bahçelerinde üretim yapacakları yerlere kurulduğunu bildirdi. 
 
Kocaeli'den temin edilen yüksek verimli, pazar değeri olan erkenci 
 
"Alsancak" çeşidi sırık domates fidelerinin, İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Veyis Yurtkulu ve Kavak beldesinde görevli Ziraat Mühendisi Esin Sezgin nezaretinde çiftçilerin seralarına dikildiğini belirten Şahin, Seralarda Damla Sulama Sistemi uygulanacağını kaydetti. 
 
Seralarda dikimleri sağlanan domates fideleri sayesinde üreticilerin 240 metrekare alandan 7-8 ton ürün alabileceklerini ifade eden Şahin, Alsancak çeşidi sırık domates fidelerinin yetişme aşamasında her türlü bakım işlemlerini, kontrollü olarak İl Müdürlüğü teknik personelleri gözetiminde birebir çiftçilerle beraber tatbik edilerek yapılacağını belirtti. 
 
Domates fidelerinin, üretim ve pazarlama amacıyla, açık alanda yapılan sebze tarımına göre 3 hafta daha erken ve 1 ay daha geç hasat edileceğinden, üretim sezonunun 50-60 gün daha fazla uzayacağını kaydeden Şahin, "Bu yüzden, piyasada ürün arzının asgari düzeyde olduğu bir dönemde piyasaya ürün arzı gerçekleştirilmiş olacak. Elde edilen ürünleri, bu sayede değer fiyatına satarak daha karlı bir üretim sağlanacak. Ayrıca üreticilerimizin farklı ürün desenine yönelmeleri teşvik edilerek, açık alanda yapılan tarımsal ürünlere göre don, dolu, rüzgar, hortum gibi riskler en aza düzeye indirilerek, çiftçilerimize daha güvenli bir yetiştirme ortamı sağlanacak. " (AA)

Ekleme Tarihi
26.04.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sebze Üreticilerinin Bahçelerine Kurulan Seralara İlk Fideler Dikildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız