Hilekarlara hiç acımamak lazım
Ahmet Yazıcıoğlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, "Gıdada hile yapan işletme yanar" demiş. Bu sözünün ıspatı olarak da iki firmanın kapenk indirmek zorunda kalmasını ve hileli üretim nedeniyle teşhir edilecek bazı firmaların daha bulunmasını göstermiş. Teşkilat olarak son dönemde gıda işletmelerine yönelik denetimleri artırmışlar. İyi de sonuç ortada. Bence hiç vakit kaybetmeden diledikleri bir marketten içeri girsinler. Sudan ucuz fiyata satılan yenilemeyecek kadar kötü ve zararlı 100'lerce sözde gıdayı görsünler de imalcilerinin peşine düşsünler.
- Gıda işi ile uğraşanlar lütfen dikkatli olun. Bütün çabamız üreticiden, tüketiciye kadar zinciri kontrol etmektir. Gıda işletmecilerinin sorumlu davranmalarını istiyoruz! Müdür Ahmet Güldal böyle diyor ama, yalnızca istemekle, "lütfen"le, rutin kontrol ile olmuyor. Bakın bakalım tereyağı diye satılanlar gerçek tereyağı mı, sosis, salam ve sosislerin içinde neler var? Peynir, yoğurt diye satılanlar nasıl imal ediliyor, fırınlarda ekmekler nasıl yapılıyor? Kültür balıklarından zeytinyağlarına kadar bir inceleyin ve kimsenin gözünün yaşına bakmayın. Halk mı önemli, yoksa halkı göz göre göre zehirleyenler mi? Söylemle icraat ne yazık ki birbiriyle örtüşmüyor.
Dünya markası Çeşme'ye hastane Her bakımdan geri kalmış bir Afrika ya da uzakdoğu ülkesine giderken "Orada ne yeyip içeceğim? Bir de hastalanırsam ne yaparım?" diye huzursuz olmaz mısınız? Tatillerini Bodrum, Marmaris, Fethiye, Kuşadası, Çeşme gibi dünya cenneti ilçelerimizde geçirmeye can atan turistler de haklı olarak aynı kaygıyı taşıyorlar. Turistik ilçelere modern hastaneler kazandırmakta ne yazık ki geç kaldık. Bazılarında şu an her bakımdan örnek hastaneler olsa da, çoğu henüz ideal düzeye ulaşmış değil. İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, kış nüfusu 35 bin olan, yaz aylarında ise 500 bini bulan Çeşme'ye 50 yataklı yeni bir Devlet Hastanesi yapılacağını açıklamış. Çok geç kalınmış olsa da tam isabet.
Çeşme'ye hizmet vermekten uzak 30 yataklı Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi, 15 dönümlük araziye sahip. Sağlık Bakanlığı hastanenin arka kısmındaki 15 dönümlük alanı da satın almış. Ayrıca Hazine'ye ait 10 dönümlük saha da Çeşme Hastanesi'ne dahil edilmiş. 40 dönüm saha içine bence ilerisi düşünülerek, 50 yerine 100 yataklı son derece modern bir hastane inşa edilmeli ve Çeşmeli her rahatsızlandığında artık İzmir'e gitmek zorunda kalmamalıdır. Dünya markası haline gelen Çeşme'ye yakışan budur.
Tarihi dizilere eleştiri ABD'nin en saygın gazetelerinden Washington Post, Türkiye'de gişe rekorlarını alt üst eden "Fetih 1453" filmiyle dalga geçmiş. "Tarihi filmler ustalık ister" başlıklı yazıda film eleştirmeni Mark Jenkins, "Bazı sahnelere Türk izleyiciler bile gülmüştür" yorumunu yapmış. En büyük eleştiri de, Hristiyanları yansıtan sahnelerde her giysi ya da mobilyaya haç figürünün konmasına gelmiş. TRT'nin sayfalar dolusu gazete ilanlarıyla başladığı Türkan Şoray'lı "Bir Zamanlar, Osmanlı-Kıyam" dizisini de izleyicilerin bazıları ilkokul müsameresine benzetiyor. Muhteşem Yüzyıl ise oyuncu kadrosunun güçlülüğü ve yönetimiyle ekrandaki saltanatını sürdürüyor.
KILÇIK
Ağızdan çıkan sözlerin geri dönüşü yoktur. |