Gerileme mi Yenilik mi ? Kaş yapayım derken göz çıkarmak deyimini çoğumuz duymuşuzdur. Gerçekten zaman ilerledikçe hemen hemen her alanda yenilikler olduğu gibi toplum arasında da hayatı kolaylaştırmak için yeni uygulamalar yapılır. Mesela gelişmiş ülkelerin hepsinde bazı kurumlar özelleştirilir ve özelleşen bu kurumlarda vatandaşa kolaylık sağlamak için çabalarlar. Türkiyede son yıllarda gelişmekte olan bir ülke olduğu için bazı kurumlarını özelleştirdi. örenğin tedaşın özelleşmesi gibi. Ha tedaş demişken: Tedaş da özelleşince bazı yenilikler yapmaya karar vermiş gibi görünüyor. ben size bir örenek vereyim vatandaşa kolaylık mı sağlıyor yoksa zorbalıkmı yapılıyor siz karar verin.
Adıyaman ilinde atatürk barajından dolayı sulu tarım (pamuk) gün geçtikçe yaygınlaşıyor. Sulu tarımda suyun yanında elektrik enerjisi de büyük önem taşıyor. tarımla uğraşan çiftçi kardeşler genelde borçlarını ürününü toplayıp sattıktan sonra eline geçen nakit para ile öderler. Sağolsun devlette bunu bildiği için 11. ayda sayaçlar okunur faturalandırılır 12. ayın sonlarında da ödemelerin yapılmasını isterdi. çünkü 12. ayın sonlarında çiftçi ürünlerini satmış emeğin karşılığı olan kazncını cebine atmıştır. Bu durumda hem elektrik faturasını hem de diğer girdilerin parasını öderdi. bu durumda çiftçi büyük sıkıntı yaşanmazdı.
Özelleşen tedaş kurumu da vatandaşın hayatını kolaylaştırmak! için yeni bir adım attı. Çiftçilerin sulu tarımda kullandığı elektrik enerjisi sayaçları 8. ayda okunup faturalandırılacak ve. 9. ayda ödenmesi istenecek. yani benim çiftçi kardeşim ürününü hasat etmeden başka bir giderle karşı karşıya kalacak. Bu da zaten hasatta ödeme yapmak için bir çok yerden borca almış olduğu girdilere yeni bir borç eklemiş olacaktır.
SİZCE BU YENİLİK KAŞ MI YAPTI GÖZ MÜ ÇIKARDI ? |