Prof.Dr.Taner Alagöz, ileriki yıllarda küresel ısınmadan kaynaklı, kuraklık ve sellerin olacağını belirtti.
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Taner Alagöz, ileriki yıllarda küresel ısınmadan kaynaklı, kuraklık ve sellerin olacağını belirterek, "Türkiye'nin su kaynağı 120 milyar metreküp, sulanabilir tarım arazisi de 30 milyon hektar civarında. Ama suyumuzun yarısından daha azını kullanabiliyor, toprağımızın sadece 5 milyon hektarını sulayabiliyoruz" dedi.
Türkiye'de, dünyanın beklediği büyük tehlikeye rağmen tarımsal kaynakların doğru kullanılamadığını söyleyen Alagöz, tarımsal üretimin sürmesi için yetkililerin acil değerlendirme yapmasını ve çözüm üretmesini istedi.
Türkiye'de üreticilerin tarımsal faaliyetlerini, bilimsel gerçeklere göre yürütemediğini ileri süren Prof.Dr. Alagöz, küresel ısınma tehlikesinin dünyayı sardığını, bundan kaynaklı su ihtiyacının çok önem kazandığını bildirdi. Çiftçilerin uyarılması ve eğitilmesi gerektiğini anlatan Alagöz, "Bu gerçekleştirilirse su ve toprak kaynaklarımız ülkemiz için yeterlidir. Başka bir çare aramaya gerek yok" diye konuştu.
Tarımsal üretimin bitebileceği uyarısında bulunan Prof.Dr. Alagöz, şöyle devam etti:
"Türkiye'de çiftçilerimiz gelişen teknoloji, tarımda yaşanan ilerleme ve gelişen yöntemlere rağmen hala atadan kalma yollarla üretim yapmaya çalışıyor. Bu sorun yaratıyor. Tarımsal üretimimizin artması için bazı şeylerin değişmesi ve kaynakların doğru değerlendirilmesi gerek. Dünyada küresel ısınmadan kaynaklı tehlikelerin yaşanacağı düşünülüyor. Ülke olarak şimdiden önlem almalıyız. Tarımsal üretimin risk altında olduğu görülüyor. Su ve toprak kaynaklarımızın doğru kullanımı, ulusal tarım politikalarının yaşama geçirilmesi ve üretimin desteklenmesi için çareler aranmalıdır."