Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesi için hazırlanan heykelde, tarım alanları ve meyve bahçelerinin şehirleşmeyle birlikte yok olmasına vurgu yapılıyor.
İnsan ve meyve figürlerinden oluşan çalışmayı tasarlayan ve projenin direktörlüğünü yapan Seyhan Boztepe, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, eserin uygulamasının ise heykeltraş Doğan Türkoğlu tarafından yapıldığını söyledi.
Yaklaşık 2 ay önce yapımına başlanan eserin kavramsal alt yapısında, şehirleşme sonucunda tarım alanları, bahçeler ve meyve bahçelerinin yok olmasıyla ilgili problemin ele alındığını ifade eden Boztepe, "İster istemez plansız bir şehirleşmeyle tarımsal alanlar şehirleşmenin kurbanı olup, yok oluyor. Bu çalışma, sadece konulacağı yerde değil, Türkiye'nin her yerinde daha planlı ve öngörülü bir şehirleşmenin yolunu açmak içinde bir simge yaratmayı amaçlıyor" dedi.
Kısa süre sonra tamamlanacak eserin 2 bölümden oluştuğunu ve bu bölümlerin birleşmesinin ardından ise ortaya 4 metrenin üzerinde bir heykel çıkacağını, teknik konularda heykeltraş Fatih Yılmaz'ın görev aldığını belirten Boztepe, şunları kaydetti:
"Eser üzerinde, meyve ağacının köklerinden çıkan bir erkek, bir de kadın figürü var. Doğa ve insan figürünün aslında birbirini besleyen ve destekleyen iki unsur olduğunu burada anlatmaya çalışıyoruz. Meyve ağacını diken, büyüten ve ondan beslenen insan, diğer taraftan o bahçelere göz dikip başka rantlar uğruna bir şekilde kendini besleyen bir şeyi yok etmiş oluyor. Çalışmamızda bunu vurguluyoruz. Eserde bir kadın ve bir erkeğin olması insanlığın devamını, meyveler ise insanın var olabilmesi için gereken doğal beslenme kaynaklarına işaret ediyor.
Üzerinde titiz bir şekilde çalıştığımız ve büyük çaba sarf ettiğimiz çalışma, tamamlanmasının ardından, Kepez'in girişinde belediye tarafından uygun görülen bir noktaya yerleştirilecek."