Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Kasım 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  GÜNLÜK » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

Obeziteye Lokman Hekim formülü



Bitkisel ürünlerle tedavilere destek veren Eczacı Mustafa Aydıner, en büyük ilacın yediklerimiz olduğunu söylüyor.
 
 
 
 


Ancak günlük hayatımızda obeziteye ve hastalıklara karşı kullanabileceğimiz birkaç bitkisel karışım tarifi vermeyi de unutmuyor.

Mustafa Aydıner eczanesinin kapısı sık sık aşındırılan bir eczacı. Sebebi kendisine ait bitkisel destek karışımları hazırlaması. 1964 yılında İstanbul Eczacılık Fakültesinden mezun olan Aydıner, ailesinden gelen bitkisel ilaç bilgilerini, öğrencilik yıllarında Prof. Sarım Çelebioğlu, Prof. Mehpare Heilborn ve bilhassa Prof. Dr. Turan Baytop gibi değerli hocalarının sayesinde bilimsel bir kalıba oturtmuş.

Mezun olduktan hemen sonra bu birikimini kullanarak eczanesinin laboratuvarında steril bir şekilde bitkisel karışımlar hazırlamaya başlamış. 2007 yılında bitkilerle tedavi konusundaki eğitim çalışmalarına Malezya Hemeopaty Fakültesi'nde devam eden ve aynı üniversiteden Phytoterapi ve bitkisel ilaçlar üzerine fahri doktora ünvanı alan Aydıner, vücut üzerindeki enerji yöntemleri konusunda da Quantum- Touch üzerinde sertifikası sahibi.

Hemoroid, Karaciğer rahatsızlıkları, siroz, kansızlık, ülser, gastirit, kolit, pankreas hastalıkları, kalp ve böbrek yetmezliği, prostat, böbrek taşı, mantar ve cilt hastalıkları ile ilgili yaptığı çalışmalar sonucu elde ettiği bitkisel destek karışımlarını eczanesi Yediemirler'de hizmete sunan Aydıner, tüm bu bilgi ve tecrübelerini Şifalı Bitkiler Ansiklopedisi adındaki kitabında toplamış. Eczacı Aydıner, kullandığı bitkileri teknolojinin getirdiği imkanları kullanarak doğallığına zarar vermeden sunuyor. Eczacı Mustafa Aydıner'den sıkça ihtiyaç duyulan birkaç bitkisel karışım tarifi aldık...

SOĞUK ALGINLIĞINA HAVLICAN


Kışın yaklaşması ile vücudun ısısının kış mevsimine adapte olabilmesi için yiyeceklerimizi ayarlamamız lazımdır. Bunun için Cenab-ı Hakk sonbahar ve kış için meyve ve sebzelerini bize göndermiştir. Her sebze ve meyve mevsiminde yenmelidir. Bilhassa marul, maydonoz, soğan, sarımsak, lahana, turp, portakal, nar ve greyfurt gibi meyve ve sebzelerden istifade etmeliyiz. Bal, propolis, polen, hazanbelli karışımlar ve pekmez vücut direnci için önemli destek gıdalarıdır. Çayların dünyada kullanımı çok yaygındır. Üşütme, soğuk algınlıklarında, sinir, stres ve yorgunluklarda daha çok tüketilir. Mesela yüzyıllardan beri kullanılan ıhlamur, kekik ve bir çok baharat çayları, havlıcan, zencefil, harnup yeni yeni Türkiye'nin gündemine girmektedir. Kaldı ki dedelerimiz yüzlerce sene bunlardan istifade etmişlerdir. Soğuk algınlığı ve immun sistemi güçlendirebilecek bazı formüllerle devam etmek istiyorum.

OBEZİTE MODERN DÜNYANIN SORUNU

Her gün eczaneme onlarca kişi 'nasıl zayıflarım', 'iştahımı kesmek için neler yapmalıyım', 'hangi besinleri kullanmam beni zayıflatır', ya da 'oğlum- kızım çok kilo aldı acaba obez mi oldu', 'nasıl kilo almasını durdurabilirim' gibi bir sürü sualle muhatap oluyorum. Memleketimiz acaba Avrupa ve Amerika gibi obezler ülkesi mi oluyor diye zaman zaman kendime soruyorum. Meseleye nasıl kilo verebilirim şeklinde bakmamalıyız. Obez nasıl oluyoruz bence ona bakmalıyız ve İslami yeme sistemimizi kaybedişimize bakmalıyız.

İslamiyette tıbb-i nebevi ile kayıt altına alınmış yemek adabı vardır. Sizin gıdanız sizin ilacınız sizin ilacınız sizin gıdanız olmalıdır. Sağlıklı beslenme yönünde şu prensipleri sayabiliriz.

1.Tabii gıdalar tüketiniz (tarım ilaçsız olmalı ve sentetik gübresiz olmalı).

2. Değeri yüksek gıda olan ürünler tüketilmelidir, kepekli ekmek, cilasız prinç gibi.

3. Meyvelerin ve sebzelerin genetiği ile oynanmamış, ve ilaçsız olanları yenmelidir.

4. Taze, yaş, fazla pişirilmemiş, kuru olanların renkleri bozulmamış olanlar yenmelidir.

5. Düzenli yemek yenmeli, midenin 1/3 su, 1/3 hava ve 1/3 yemek olacak şekilde yenmelidir.

6. Sabah ve ikindi yemeği ile iktifa edilmelidir.

7. Yemekten 15 dakika veya yarım saat önce meyve yenmelidir.

8. Yemeğe başlarken çok az bir tuz, bitirirkende çok az bir tuz ile yemek bitirilmelidir.

9. Yemekte kullanılan tuz rafine olmamalıdır.

10. Glikoz, mısır, ve jelatinden yapılmış şeker yenmemelidir. İlim adamları şeker için "ölü bir besindir demektedir". Mesela Dr. Waerlan " şeker halkın bir numaralı düşmanıdır", Dr. A. Vogel "şeker kalsiyum hırsızıdır", Dr. Legoff " Fransada her yıl 1 yaşına varmadan ölen çocukların yarısından fazlasının biberona konan şekerden olduğunu" söylemektedirler.

11. Şeker kamışı, şeker pancarı, bal ve pekmez gibi doğal gıdalar tüketilmelidir.

12. Zeytinin ilaç ile siyahlandırılmışı yenmemelidir.

13. Mümkün olduğu kadar tabii ve organil gıdalar tüketilmelidir.

14. Fındık yağı, zeytinyağı ve halis tereyağının dışında yağ tüketilmemelidir.

15. Her gün 2-3 km terliyecek kadar yürümeli, yapamayanlar evde mutlaka spor yapmalıdırlar.

16. Bol oksijen alarak gıdaların vücuda yararlı hale getirilmesi temin edilmelidir.

17. Sentetik ilaç tüketiminde dikkatli olunmalıdır. Bazı sentetik ilaçlar yaptığı etkiler sebebi ile çok kısa zamanda hormonal kilolar kazandırabiliyorlar. Bu yüzden doktorunuza mutlaka danışın.

Obezite için bitkisel tarifler!

Obeziteden kurtulmak ve belli miktarda kilo vermek için bilinen bazı formülleri hatırlatacağım. Öncelikle beyaz ekmek, yağlı etler, rafine ve unlu gıdalar, tatlılar, konserveler, hazır çorbalar, tuzlu gıdalara dikkat edilmelidir.

1. Bir kavanozun yarısına kadar biberiye konur. Üzeri elma sirkesi ile doldurulur. 3 hafta sık sık çalkalayarak ayazda bekletilir. Sabah- Akşam yarım veya 1 fincan içilir. Gerekirse balla tatlandırılabilir.

2. 1 kaşık toz haline getirilmiş ayrık otu ve kırk kilit otu, 3 kaşık funda yaprağı karıştırılır.Kaynayan 3 bardak suya 1 çay kaşığı bu karışımdan konur. 5 dakika kısık alevde kaynatılır. Sabah,öğle ve akşam yemekten önce içilir.

3. Daha komplike hazır bitkisel karışımlar için www.devasifa.com adresindeki mateli karışımlar değerlendirilebilir.

4. 3 çay kaşığı sandaroz sakızı, 1 yemek kaşık kitre, 1 çay bardağı elma sirkesine konur. 1 hafta bekletilir, 3 defa 1 çay kaşığı içilir.


Öksürük ve soğuk algınlığı için

•1 tutam elma kabuğu

•1 tutam ıhlamur

•3 ya da 4 adet karanfil
2 bardak suda 5 dakika kısık alevde kaynatılır. Balla tadlandırılarak günde 2-3 bardak içilir..

Öksürük ve balgam söktürmede ve göğüs yumuşatmak için bilhassa çocuklar için tavsiye ettiğimiz

•1 bardak süt

•2-3 adet karalahana yaprağı

Kaynayan süte konur . 1 dakika sonra indirilir. Çocukların yaş durumuna göre tatlı kaşığı, yemek kaşığı, çay bardağı ile balla tadlandırılarak içilebilir.

Yine üşütme, grip ve soğuk algınlıklarında,

•2 kaşık bal

•1 çay kaşığı zencefil
Karıştırılarak macun hale getirilir. Çocuklara 3 seferde büyükler ise 1 seferde yiyyebilir.

Başka bir formül önermek gerekirse

•10gr Zencefil

•5 gr Havlıcan

•5 gr Karanfil

•10 gr Tarçın

1,5 litre suda 10 dakika kaynatılır. Bal ve nöbet şekeri eşit miktarda tatlandırıcı olarak konur. Büyükler günde 3-4 çay bardağı, küçükler kaşıkla içebilir. Bu formül ateş, üşütme, gribal enfeksiyonlarda destek olarak tavsiye edilir. Ayrıca bu tür durumlarda www.devasifa.com adresindeki bilgilerden faydalanılarak Havlıcanlı bitkisel karışım içeren kapsüllerde kullanılabilir. Hamile hanımlar her bitkiyi kullanamazlar, çocuklara verilecek bitkisel ürünlerde bünyelerine uygun olmalı ve çocuk dozlarında verilmelidir. Buna ilaveten alerjisi olanlara alerji yapabilecek bitkiler verilmemelidir.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Paylaş | |

>> Arşiv İçin Tıklayınız